SJOKOLADEBOLLER

Sjokoladeboller

Hvem klarer vel å motstå lune, saftige sjokoladeboller? Ikke jeg, i alle fall! Finn frem:

Bolledeig

  • 950-1000 g hvetemel
  • 5 dl melk (20-25 grader)
  • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 125-150 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1/4-1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 g smør, i terninger
  • 150 g mørk kokesjokolade i biter (sjokoladeknapper eller hakket sjokolade)

Til pensling

  • 1 egg, sammenvispet

Lag gjærdeigen etter denne oppskriften og tilsett sjokoladen helt til slutt, og kjør deigen noen sekunder ekstra, til sjokoladen er jevnt fordelt i deigen. La deigen deretter heve i ca. en time, til den har dobbel størrelse.

Sjokoladeboller

Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill til runde boller og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde bakebrett. La dem heve under klede i ca. 45 minutter.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Nytes gjerne lunkne, sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk.

Sjokoladeboller

VELBEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

4 Kommentarer

  1. Nina 18. september 2015 at 07:19 #

    mmm… ser super gode ut 🙂

  2. Eva Berntzeb 20. september 2015 at 14:50 #

    Hei.
    Kan sjoko bollene fryses eller går det utover sjoko bitene?

  3. Kristian 20. oktober 2015 at 15:15 #

    Dette var gode boller. Hadde i melkesjokolade istedenfor kokesjokolade, da ble de farlig gode! brannt meg litt på å elte sjokoladen inn med kjøkkenmaskinen, da sjokoladebitene smeltet og fordelte seg jevnt i deigen. Så den safe måten har blitt å ha i sjokoladebitene i når man triller bollene, 2 -3 biter i hver bolle:)

  4. Lisbeth 29. oktober 2015 at 11:11 #

    Jeg ser flere og flere bytter ut sukker med melis i gjærbakst. Vet du hvorfor, og har du selv noe erfaring med dette?

Legg igjen en kommentar