LIMEMARINERT LAKS MED MANGO- OG AVOKADOSALAT

Grillet laks med mango- og avokadosalat

Laks, mango, avokado og chili er spennende og velsmakende kombinasjoner. Har du ikke prøvd det før har du virkelig en sommerlig smakopplevelse å se frem til. Mye av æren må tillegges mango- og avokadosalaten, som også passer godt til grillet kjøtt eller kylling, ja til og med tex-mex! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

LIMEMARINERT LAKS

  • 700-800 g fersk laks, i 4 porsjonsstykker
  • ca. 1/2 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 lime, saft og skall
  • ca. 1/4 ts sukker
  • salt og pepper
  • limebåter ved servering

MANGO- OG AVOKADOSALAT

  • 1 mango, i terninger
  • 1 avokado, i terninger
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 lime, saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • frisk koriander, hakket

Bland sammen ingrediensene til marinaden. La laksen marinere i ca. en time (i kjøleskapet), men gjerne lengre.

Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salaten. Skjær opp frukt og grønnsaker. Ha i finhakket chili, og tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett deretter lime, olivenolje og hvitvinseddik, og smak til med salt, pepper og frisk koriander. Vend salaten forsiktig sammen, og la den gjerne hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg (i så fall bør du vente med å tilsette avokadoen til rett før salaten skal serveres).

Grill laksen på begge sider på grillen, eller stek den i grillpanne (eller stekepanne) i 3-4 minutter på hver side, til fisken så vidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Grillet laks og mangosalsa

Server laksen med mango- og avokadosalaten som tilbehør, og gjerne litt ris. Ønsker du en saus til fisken kan du for eksempel blande like deler rømme og hot chilisaus.

TIPS:

  • Har du det travelt kan droppe marinaden, og heller pensle laksen med en blanding av olivenolje, limesaft, salt og pepper, før du legger den på grillen.
  • Denne retten egner seg også godt som forrett, og server gjerne laksen på grillspyd.

VELBEKOMME!


, , , , ,

13 Kommentarer

  1. Hanne Torvø 10. mai 2015 at 18:33 #

    Denne retten var fantastisk god! Serverte søtpotetmos med lime og creme fraiche ved siden av. Ikke siste gang vi spiser dette. Takk for gode oppskrifter!

  2. Astri Ese Hole 10. mai 2015 at 23:46 #

    kjempegod rett.

  3. Line 13. mai 2015 at 17:50 #

    Dette er min families laksefavoritt. For noen friske smaker som passer sammen og estetisk fine farger sammen. Alle fra 5 år til 40 år digger denne. Takk for oppskriften

  4. Frida 15. mai 2015 at 21:29 #

    Mango- og avokadosalaten var utrolig god!

  5. Hilde Marie 24. mai 2015 at 16:54 #

    Dette var veldig godt! Hadde byggris som tilbehør, det fungerte veldig bra. Mangosalaten er knallgod! Har ikke prøvd med avokado tidligere.

  6. Inger May 9. juni 2015 at 22:48 #

    Dette var supergodt, og salaten var himmelsk. All ære til deg!

  7. Kjersti 8. juli 2015 at 23:47 #

    Tror du den mango/avokado salaten smaker godt til reker??

    • Trine ;) 9. juli 2015 at 00:57 #

      Ja 🙂

  8. Henriette 2. august 2015 at 14:33 #

    Dette passer supert som taco også 🙂

  9. Andreas 16. oktober 2015 at 16:55 #

    Salaten var kjeeeeempe god😀👍🍷

  10. Ragnhild Orstad Granbo 3. desember 2015 at 09:47 #

    Hei! Denne så god ut. Fungerer det greit å steke laks i ovnen også ?hilsen Ragnhild

  11. Kjersti 10. januar 2016 at 11:06 #

    Hvor varm skal grillpannen være og er det bare laksen som skal ha olje og ikke pannen? 🙂

    • Trine ;) 10. januar 2016 at 13:25 #

      Grillpannen skal være ganske varm, et sted mellom middels og sterk varme. Jeg pleier ikke å pensle grillpannen min. Lykke til!

Legg igjen en kommentar