EGG I BACON

Egg i bacon

Egg og bacon er obligatorisk til påskens frokoster, brunsjer eller lunsjer. Her er en ny variant, hvor egget stekes oppi baconet. Det er kjapt å forberede og passer seg selv i stekeovnen mens du gjør ferdig resten av måltidet. Til 2-4 porsjoner trenger du:

  • 4-6 skiver bacon
  • 4 egg
  • salat og eventuelt noen spirer
  • litt god olivenolje
  • cherrytomater, delt i to
  • chilisaus
  • chiliflakes
  • godt brød, for eksempel eltefritt halvgrovt speltbrød

Forvarm ovnen til 200 grader, over-og undervarme. Kle 4 ramekinformer eller muffinsformer med bakepapir. Legg baconskivene langs innsiden av formen, slik at det dannes en liten «kopp». Knekk ett egg oppi hver av formene og sett dem forsiktig i stekeovnen. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til baconet har tatt litt farge og egget er passe stekt.

Egg i bacon

Gi eggene et lite dryss med chiliflakes og server umiddelbart sammen med litt salat, cherrytomater, noen dråper olivenolje, chilisaus og godt brød.

VELBEKOMME!


, , , ,

Én Kommentar

  1. Cecilie 7. april 2015 at 15:12 #

    Jeg prøvde disse eggene til hyttefrokosten første påskedag. De ble bejublet av samtlige rundt frokostbordet. På hytta hadde vi verken teflon-muffinsformer eller ramekinformer, så eggene fløt litt utover bakebrettet. Men de smakte heldigvis godt likevel!

Legg igjen en kommentar