SALAT MED EPLER, BLÅMUGGOST OG VALNØTTER

Salat med Saint Agur

Jeg elsker blåmuggost! I tillegg til å spise osten på brødskiven eller knekkebrødet, benytter jeg den i nesten all slags mat, som for eksempel pizza, pasta, paier, sauser – og i salater, som i denne oppskriften. Her har blåmuggosten blant annet fått selskap av syrlige eplebåter, sprø fennikel og knasende ristede valnøtter, noe som er en smakfull kombinasjon! Salaten kan nytes som den er, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt- eller kyllingretter. Prøv den gjerne også i mindre porsjoner som forrett. Som smårett til 3-4 personer trenger du omtrent:

SALATEN

  • ca. 125 g god blåmuggost, i små terninger
  • ca. 150 g blandet salat
  • 1/2 fennikel, i tynne strimler
  • 1 syrlig eple, i tynne båter
  • ca. 100 g valnøtter, ristet i tørr stekepanne
  • ca. 100 g blåbær

DRESSINGEN

  • 2 ss eplesidereddik
  • 5 ss god olivenolje
  • 2 ss flytende honning
  • salt og pepper

Salat med Saint Agur X

Ta osten ut fra kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal nytes, slik at den får temperert seg. Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett til avkjøling.

Fordel salat, fennikel og eple i en salatbolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Ha mesteparten av dressingen i salatbollen og vend salaten forsiktig sammen. Rett før servering fordeler du valnøttene, blåbær og osten over salaten. Nytes sammen med godt brød og gjerne med noe godt i glasset.

Velbekomme!


, , , ,

8 Kommentarer

  1. Aina 19. februar 2015 at 20:32 #

    Nam!! Jeg elsker også blåmuggost! Har du noen tips til noe som kan erstatte den,dersom noen ikke kan spise blånuggost?

    • Bjørg 22. februar 2015 at 06:42 #

      Du kan sikkert bruke den spanske Manchego, gresk Fetaost eller en hvit Castello. Alle er smakfulle oster, de to første litt hardere i konsistens. Hvit Castello er jo som blåmuggost i konsistens.

  2. Kjersti 20. februar 2015 at 08:39 #

    Må prøves

  3. Berit 22. februar 2015 at 18:29 #

    Hei. Laget denne på lørdag til kyllingvinger. Utrolig god. Nam, nam. Blir laget flere ganger fremover. Lykke til med boken din.

  4. Vibeke 24. februar 2015 at 23:42 #

    Så himla god ut 🙂 Den skal absolutt prøves!

  5. Morten 1. mars 2015 at 09:43 #

    Spennende kombinasjon med blåbær og blåmuggeost.

  6. Bjørg 15. mars 2015 at 08:01 #

    Laget denne salaten til venninnelunch på fredag- fantastiske gode smaker- en ny favoritt.

  7. Hanne 23. august 2015 at 08:05 #

    Hvis eple byttes ut med pære blir den enda bedre:)

Legg igjen en kommentar