Jeg elsker blåmuggost! I tillegg til å spise osten på brødskiven eller knekkebrødet, benytter jeg den i nesten all slags mat, som for eksempel pizza, pasta, paier, sauser - og i salater, som i denne oppskriften. Her har blåmuggosten blant annet fått selskap av syrlige eplebåter, sprø fennikel og knasende ristede valnøtter, noe som er en smakfull kombinasjon! Salaten kan nytes som den er, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt- eller kyllingretter. Prøv den gjerne også i mindre porsjoner som forrett. Som smårett til 3-4 personer trenger du omtrent:

Ingredienser

SALATEN

125 g god blåmuggost , i små terninger (ca.)
150 g blandet salat (ca.)
1/2 fennikel , i tynne strimler
1 syrlig eple , i tynne båter
100 g valnøtter , ristet i tørr stekepanne (ca.)
100 g blåbær (ca.)

DRESSINGEN

2 ss eplesidereddik
5 ss god olivenolje
2 ss flytende honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Salat med Saint Agur

 

Ta osten ut fra kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal nytes, slik at den får temperert seg. Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett til avkjøling.

Fordel salat, fennikel og eple i en salatbolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Ha mesteparten av dressingen i salatbollen og vend salaten forsiktig sammen. Rett før servering fordeler du valnøttene, blåbær og osten over salaten. Nytes sammen med godt brød og gjerne med noe godt i glasset.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nam!! Jeg elsker også blåmuggost! Har du noen tips til noe som kan erstatte den,dersom noen ikke kan spise blånuggost?

    1. Du kan sikkert bruke den spanske Manchego, gresk Fetaost eller en hvit Castello. Alle er smakfulle oster, de to første litt hardere i konsistens. Hvit Castello er jo som blåmuggost i konsistens.

  2. Hei. Laget denne på lørdag til kyllingvinger. Utrolig god. Nam, nam. Blir laget flere ganger fremover. Lykke til med boken din.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste