PANNESTEKT TORSK MED BACONSJY, ROSENKÅL OG VALNØTTER

Torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

I dag kan jeg by på en deilig torskerett som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. Torsken får i dag følge av bacon, rosenkål og valnøtter, noe jeg synes er en kjempebra match, enten det er hverdag eller fest. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

PANNESTEKT TORSK

  • 600 g torskeloin
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • salt og pepper

POTET- OG BLOMKÅLPURÈ

  • ca. 400 g poteter, skrelt og i biter
  • 1 blomkål, skrelt og i biter
  • melk
  • smør
  • salt og pepper

BACONSJY

  • 200 g bacon, i terninger
  • 100 g smør
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • ca. 1 1/2 ss soyasaus
  • 1-2 ss sitronsaft (smak til)
  • 2 ss valnøttkjerner, grovt hakket
  • gressløk, finsnittet

ROSENKÅL

  • ca. 250 g rosenkål
  • litt vann
  • 1 ss smør
  • salt

Torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

Begynn med potet- og blomkålpuréen. Skrell og skyll potetene, og del dem opp i jevnstore biter. Rens blomkålen og del opp i jevnstore biter (også stilken), og legg det i en kjele sammen med potetene. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter ca. 20 minutter. Hell av vannet og la grønnsakene stå å dampe på lav temperatur et par minutter slik at alt vannet fordamper. Mos med en stapper eller lignende. Tilsett smøret og deretter litt melk til du får ønsket konsistens på pureèen din. Smak til med salt og pepper.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken, sammen med hvitløksfeddene (hele, men «skvis» dem gjerne litt med knivbladet), i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Ønsker du heller å bake fisken i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.

Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca. 15 minutter. Fjern skummet som danner seg på toppen. Smøret blir etterhvert brunt. Stek baconet sprøtt, og la valnøttene surre med det siste minuttet. Tilsett baconblandingen i smøret rett før servering sammen med sjalottløken. Smak til med soyasus og sitronsaft. Helt til slutt tilsettes den finsnittede gressløken.

Rens rosenkålen. Ha litt lettsaltet vann i en kjele og kok opp. Ha rosenkålen oppi det kokende vannet sammen med en klatt smør, og damp rosenkålen i 7-9 minutter på middels varme, til den er mør. Hell av restvannet.

Torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

Server torsken sammen med puré og rosenkål, og fordel bacon og litt av sjyen over. Nytes umiddelbart!


, ,

13 Kommentarer

  1. Nina Bakke 9. desember 2014 at 13:45 #

    Det så helt fantastisk godt ut 🙂

  2. Ingrid E 10. desember 2014 at 00:49 #

    Denne gleder jeg meg til å prøve! Endelig en ny torskeoppskrift på lista

  3. Cora 10. desember 2014 at 20:56 #

    Hei. Ser deilig ut! Bare ett spm, har du sterk varme i pannen når du steker fisken?

    • Trine ;) 12. desember 2014 at 21:49 #

      På middels varme, eventuelt litt over middels.

  4. Åse Marie Bergerud 10. desember 2014 at 21:11 #

    Dette ble dagens middag, kjempegodt!!!!

  5. Nina Greger 13. desember 2014 at 20:22 #

    Deilig med en ny torskerett, falt i smak her i huset

  6. Cicilie 16. desember 2014 at 13:04 #

    Nyyydelig middag 🙂 Takk for oppskrifta!

  7. Cesilie 29. januar 2015 at 12:42 #

    Hei! Ser veldig godt ut. Holder det med 600g til 4 personer, hørtes litt lite ut?

    • Trine ;) 29. januar 2015 at 12:56 #

      Dette med porsjoner er vanskelig, for det er jo så individuelt. Jeg pleier å beregne 150-200 g fisk pr. voksenporsjon og litt mindre til barn. Til 4 voksne karer er det nok litt knapt med 600 g.

  8. May-Bente Bakkebø 6. april 2015 at 18:47 #

    Dette var virkelig deilig og falt i smak hos samboer også 🙂

  9. Camilla Ekre 8. juli 2015 at 22:33 #

    Dette ble helt nydelig- alle i familien elsket det! Tusen takk for knall oppskrift:)

  10. Åshild Sæthre 25. januar 2016 at 18:51 #

    Hei! Tusen takk for kjempegode oppskrifter. I dag prøvde jeg meg på denne – og med stort hell! Det er veldig kjekt når man lykkes på kjøkkenet 🙂 Jeg har begge bøkene dine og bruker de ofte 🙂

  11. Mariane 20. februar 2016 at 20:07 #

    Prøvde pannestekt torsk ikveld. Kjempe nydelig anbefaler den på det varmeste

Legg igjen en kommentar