Det er noe helt spesielt med rotekte norsk tradisjonskost, som for eksempel lammefrikassè. Når jeg kommer hjem til mamma og pappa får jeg stort sett alltid servert trauste retter som for eksempel kjøttkaker, kjøttsuppe og lammefrikassè. Samtidig som den deilige lukten møter meg i døra, ofte etter at vi har tilbakelagt 55 mil i bil, unnskylder mamma seg med at det blir "bare" kjøttkaker og ikke noe mer avansert enn det. Men, det er jo slik mat jeg vil ha når jeg endelig kommer hjem! Mat som mamma er ekspert på og som fremkaller gode barndomsminner - og ikke minst inspirasjon til å lage det selv! Her er et kjært barndomsminne for meg, velsmakende og silkemyk lammefrikassè, med lammekjøtt som smelter på tunga, møre grønnsaker og massevis av gode matminner. Og når jeg serverer det til min kjære så er det tydelig at han også setter pris på litt tradisjonskost her hjemme innimellom. Prøv du også, da vel!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 kg fårikålkjøtt med ben , i biter
12 dl vann (ca.)

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste