RABARBRACHUTNEY

RABARBRACHUTNEY

Har du rabarbra i hagen (eller kjenner noen du kan gå på «slang» til) anbefaler jeg å lage et glass med rabarbrachutney eller fire, før rabarbrasesongen er «på hell». Rabarbrachutney er deilig tilbehør til grillmat, prøv den for eksempel til grillet kylling, lam eller storfe. Til ett stort eller to små glass trenger du omtrent:

  • ca. 400 g rabarbra, i ca. 1 cm tykke skiver
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 liten rød paprika, i små terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 ts revet ingefær
  • ca. 2 ss eplesidereddik
  • ca. 125 g brunt sukker
  • ca. 1/2 ts salt

Rens og skjær opp rabarbraen i ca. 1 cm. tykke skiver. Ha rabarbraen i en kjele sammen med rødløk, paprika, hvitløk, ingefær, eplesidereddik og mesteparten av sukkeret. Gi det hele et oppkok og la det stå å putre i ca. 30 minutter, til chutneyen begynner å tykne. Smak til med salt og eventuelt mer sukker om nødvendig.

Fjern det hvite skummet som har dannet seg oppå chutneyen, og hell den deretter på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Rabarbrachutneyen oppbevares i kjøleskapet, og er holdbart i flere måneder.

ENJOY!


, ,

9 Kommentarer

  1. GladMamma 26. juni 2014 at 20:59 #

    Som jeg ønsker meg rabarbra i hagen. Kanskje neste år, når ting er ferdig der ute 🙂
    Nyter bildene så lenge!

  2. Kari 30. juni 2014 at 23:44 #

    Rabarbrachutneyen vart nydeleg. Den smaka også godt til fiskekaker og på rugbrød. Har fått meir rabarbra i hus, så i morgon blir det dobbel porsjon!

  3. Eirin 13. januar 2015 at 13:58 #

    Hei!

    Dette ser veldig godt ut, ser fram til sommeren og dens gaver. Tror du denne holder så lenge at den kan være en fin julegave? Har du andre gode forslag til noe som kan lages på sommeren og gis bort til jul? 🙂

  4. Lill 23. mai 2015 at 14:37 #

    Den holder fint til jul. Rabarbara kan du fryse også. Og ta opp ved behov. Kutt opp i passe biter og frys ned i passe posjoner

  5. Svein 18. juni 2015 at 13:34 #

    skal man ikke ha noe vann i ?

    • Bodil 30. juni 2015 at 20:37 #

      Trenger ikke vann, saften seg fint.

  6. Cecilie 23. juni 2015 at 18:09 #

    Skal nok være 1dl vann. Det bruker de på matprat så jeg. Satt nettopp til oppkok. Gleder meg til å smake når det er ferdig

  7. Vilje 30. juni 2015 at 23:44 #

    Eg brukte kunn de som står i oppskrifta då sukkeret vesker seg, og rabarbraen slepper veske- vart perfekt konsistens:) Kjempe god!

  8. Ida 8. august 2016 at 10:38 #

    Lar du den stå og småkoke med eller uten lokk?
    Jeg lot den småputre under lokk, og da tykna den ikke noe særlig, siden ingenting av vannet fikk koke bort.
    Burde jeg gi den et nytt oppkok uten lokk, og la den stå litt slik at den blir tykkere?

Legg igjen en kommentar