RABARBRA- OG JORDBÆRMARMELADE

Rabarbra- og jordbærmarmelade
Det er sesong for rabarbra, så ta en tur i hagen, gå på «slang» til familie eller venner, eller ta en tur i butikken – og lag noe godt av denne syrlige og smakfulle grønnsaken mens den er på sitt aller beste. Fremkall gjerne gode barndomsminner ved å dyppe en rabarbrastilk i en kopp med sukker, eller lag marmelade. Den litt syrlige rabarbraen kan gjerne kombineres med søte bær, for eksempel bringebær eller blåbær, eller jordbær – som i denne oppskriften:

  • 500 g rabarbra, i ca. 1 cm tykke skiver
  • 500 g jordbær, i biter
  • 350-400 g sukker (smak til)
  • 1 vaniljestang, delt i to på langs

Ha rabarbra og jordbær i en kjele. Del vaniljestangen i to på lang og skrap ut frøene. Ha dem i kjelen sammen med vaniljestangen. Kok opp og la det stå å trekke på lav varme til rabarbra og jordbær er myke, etter ca. 10 minutter. Tilsett sukkeret (smak til), rør det godt inn og gi marmeladen et nytt oppkok. Fjern det hvite skummet som danner seg oppå marmeladen.

Rabarbra- og jordbærmarmelade

Fjern vaniljestangen og hell den ferdige marmeladen på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Jeg fikk to store glass av denne oppskriften.

Oppbevar marmeladen kaldt, eller oppbevar den i fryseren (ikke fyll glassene helt fulle for da kan de sprekke under innfrysningen).

Rabarbra- og jordbærmarmelade smaker godt til godt brød og for eksempel eltefrie rundstykker (oppskrift kommer).

Rabarbra- og jordbærmarmelade og eltefrie rundstykker

VELBEKOMME!

(Ta gjerne en titt på andre rabarbrafavoritter i dette innlegget.)


, ,

11 Kommentarer

  1. Linda 6. juni 2014 at 22:03 #

    Skal det ikke være vann i når det koker?

    • Evi 8. juni 2014 at 00:25 #

      Det er endel vann i rabarbra, så derfor skal det ikke være vann i oppskriften:)

  2. Super Lenny 6. juni 2014 at 23:45 #

    Ååå, nå ble jeg sulten!

  3. Brumm 7. juni 2014 at 21:36 #

    Er det mulig og bruke et annet søtningsmiddel enn sukker? For å gjøre det litt sunnere

    • Anne Camilla 12. juli 2017 at 12:31 #

      Jeg har akkurat laget syltetøyet nå og redusert på sukkeret da min far som har diabetes skal få litt. Jeg brukte ca 150 g farin og 100g Splenda. Vi syntes dette le søtt nok.

  4. Hege 7. juni 2014 at 21:40 #

    Hvor lenge er dette holdbart i kjøleskap? Kan det fryses?

  5. Hanne 8. juni 2014 at 11:13 #

    Jeg elsket å spise rabarbra med sukker på som barn. Nå fikk jeg vann i munn av bildene dine og har sååååå lyst å lage rabarbra og jordbærmarmelade. Takk for oppskrift.

  6. Astrid 15. juni 2015 at 23:21 #

    Synes den ble noe tyntflytende, hva kan jeg gjøre for å unngå det?
    Forøvrig smakte det himmelsk..

    • Hilde 13. august 2015 at 19:48 #

      For litt tykkere syltetøy kan du godt bruke fruktpektin eller syltepulver, det får du kjøpt i dagligvarebutikken 🙂

  7. Benedicte 20. juni 2016 at 15:06 #

    Nydelig syltetøy:-)

  8. Merete 22. juni 2016 at 15:45 #

    Mmmm nydelig syltetøy! Måtte dog ha i fruktpektin da det ble for tynnflytende. Kjørte det med stavmixer til slutt for å unnga biter;-)

Legg igjen en kommentar