Det er sesong for rabarbra, så ta en tur i hagen, gå på "slang" til familie eller venner, eller ta en tur i butikken - og lag noe godt av denne syrlige og smakfulle grønnsaken mens den er på sitt aller beste. Fremkall gjerne gode barndomsminner ved å dyppe en rabarbrastilk i en kopp med sukker, eller lag marmelade. Den litt syrlige rabarbraen kan gjerne kombineres med søte bær, for eksempel bringebær eller blåbær, eller jordbær - som i denne oppskriften:

Ingredienser

500 g rabarbra , i ca. 1 cm tykke skiver
500 g jordbær , i biter
350-400 g sukker (smak til)
1 vaniljestang , delt i to på langs

SLIK GJØR DU

Ha rabarbra og jordbær i en kjele. Del vaniljestangen i to på lang og skrap ut frøene. Ha dem i kjelen sammen med vaniljestangen. Kok opp og la det stå å trekke på lav varme til rabarbra og jordbær er myke, etter ca. 10 minutter. Tilsett sukkeret (smak til), rør det godt inn og gi marmeladen et nytt oppkok. Fjern det hvite skummet som danner seg oppå marmeladen.

Rabarbra- og jordbærmarmelade

Fjern vaniljestangen og hell den ferdige marmeladen på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Jeg fikk to store glass av denne oppskriften.

Oppbevar marmeladen kaldt, eller oppbevar den i fryseren (ikke fyll glassene helt fulle for da kan de sprekke under innfrysningen).

Rabarbra- og jordbærmarmelade smaker godt til godt brød og for eksempel eltefrie rundstykker (oppskrift kommer).

Rabarbra- og jordbærmarmelade og eltefrie rundstykker

VELBEKOMME!

(Ta gjerne en titt på andre rabarbrafavoritter i dette innlegget.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Er det mulig og bruke et annet søtningsmiddel enn sukker? For å gjøre det litt sunnere

  2. Jeg elsket å spise rabarbra med sukker på som barn. Nå fikk jeg vann i munn av bildene dine og har sååååå lyst å lage rabarbra og jordbærmarmelade. Takk for oppskrift.

  3. Synes den ble noe tyntflytende, hva kan jeg gjøre for å unngå det?
    Forøvrig smakte det himmelsk..

    1. For litt tykkere syltetøy kan du godt bruke fruktpektin eller syltepulver, det får du kjøpt i dagligvarebutikken 🙂

  4. Mmmm nydelig syltetøy! Måtte dog ha i fruktpektin da det ble for tynnflytende. Kjørte det med stavmixer til slutt for å unnga biter;-)

  5. Tar frem denne oppskriften år etter år som mange av dine andre oppskrifter! Du er rett og slett GOD!

  6. Da er jeg i gang med 1.runde av denne fantastiske marmeladen i år . Har blitt en fast tradisjon . Laget den i mange år . Smaker og lukter sommer Anbefales !!! Masse takk for nok en herlig oppskrift Trine !

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste