ANNONSE - TIND

Pannestekt torsk er en favoritt hjemme hos oss, og toppes alltid med en salsa eller dressing med mye smak, samt noe som tilfører litt "krønsj". Jeg har her laget en sauce vierge basert på blant annet olivenolje, løk, urter, sitron og tomater. Som tilbehør serverer jeg også sprøstekt coppaskinke fra TIND som både tilfører smak og tekstur mot det ellers så nøytrale fiskekjøttet.

TIND Coppaskinke er vellagret og har et lavt saltinnhold. Kjøttet er marmorert og godt krydret, noe som gir den fyldige gode smaken. TIND Coppaskinke egner seg veldig godt sprøstekt, som topping på flere matretter pga. det marmorert kjøttet og gode kryddersmaken. Prøv den gjerne også til for eksempel pasta, i salater og til eggeretter.

Annonse

Ingredienser

TORSK & TILBEHØR

700 g torskefilet
2-3 ss nøytral olje til steking
flaksalt
pepper
1 fedd hvitløk , delt i to på langs
3 ss smør
8 skiver TIND Vellagra Coppaskinke eller mer
4 porsjoner poteter
200 g aspargesbønner

SAUCE VIERGE

2 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , delt i to på langs
2 ss nøytral olje
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
1/2 sitron , saft
1-2 ss kapers (kan sløyfes)
1 ss basilikum , finhakket
1 ss gressløk , finhakket
salt og pepper

OVNSBAKTE CHERRYTOMATER

200 g cherrytomater
olivenolje
flaksalt
sukker

SLIK GJØR DU

Torsk med sprøstekt coppaskinke og sauce vierge

SPRØSTEKT COPPASKINKE

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Fordel coppaskinken på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter, til de skifter farge og er blitt sprø. Følg med mot slutten av steketiden.

Cherrytomater

OVNSBAKTE TOMATER

Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en smurt form/på et bakepapirkledd bakebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og sukker. Stekes ved 150 grader varmluft i 25-30 minutter. Se ellers tips nedenfor.

PANNESTEKT TORSK

Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på litt over middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss smør og hvitløken – og la fisken steke 2-3 minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

POTETER & ASPARGESBØNNER

Kok potetene i lettsaltet vann, til de er møre og fine.

Fyll en kasserolle med ca. 3 cm lettsaltet vann. Tilsett smør og la aspargesbønnene dampe til de er ferdige, etter noen minutter.

Sauce vierge

SAUCE VIERGE

Skjær opp sjalottløken som angitt. Finn frem en liten kjele og la løken surre i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett olivenolje, sitronsaft og hvitløksfeddet, og varm opp mot kokepunktet. Tilsett kapers og hakkede urter (rett før servering). Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sitronsaft om nødvendig. Fjern hvitløksfeddet og tilsett de ovnsbakte cherrytomatene (se også tips nedenfor).

SERVERING

Server fisken umiddelbart, sammen med poteter og aspargesbønner, og en raus skje med sauce vierge. Topp det hele med 2 skiver sprøstekt coppaskinke – og nyt!

Torsk med sprøstekt coppaskinke og sauce vierge

TIPS

  • Erstatt gjerne de ovnsbakte tomatene med konfiterte tomater. Følg fremgangsmåten for øvrig, men senk temperaturen til 125 grader og la det stå å steke til tomatene har en tørr overflate, men fremdeles er myke inni, etter 1-1 1/2 time. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, og ha resten på et lite glass som du fyller opp med olivenolje, slik at det akkurat dekker tomatene. Tomatene oppbevares kaldt, og er holdbare i ca. 2 uker.
  • Ovnsbakte cherrytomater kan eventuelt erstattes med 2 store tomater, som blansjeres og skjæres i små terninger (fjern den bløte kjernen først). Tomatterningene tilsettes i sauce vierge.
  • Varier tilbehøret etter smak og behag. Ta gjerne en titt på de øvrige torskeoppskriftene på bloggen for inspirasjon, se her.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Grilstad AS som eier TIND. TIND spekevarer finner du hos Meny, Coop Mega og Obs, og i utvalgte butikker hos Rema, Extra, Spar, Joker og Bunnpris.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Torske retten var kjempegod:) Fresht med tomater, urter og olje. Ga oss assosiasjoner til middelhavsområdet, lett og godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.