TORSKEFORM MED POTETER, LØK, PAPRIKA OG FETA

Torskeform med middelhavsgrønnsaker

Det er noe spesielt med middagsretter som kan tilberedes i en og samme form, som ser utrolig innbydende ut når den settes på bordet, og smaker bare enda bedre når den inntas. Dette er en slik rett. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

  • 600-700 g torskefilet, i biter
  • salt og pepper
  • ca. 700 g poteter, i skiver
  • olivenolje
  • 1 rødløk, i båter
  • 1 rød paprike, i biter
  • 1 gul paprika, i biter
  • 1/2 hvitløk, grovt hakket
  • ca. 100 g cherrytomater, delt i to
  • en neve sorte oliven
  • 1/2 sitron, skall og saft
  • ca. 100 g fetaost, i terninger
  • bladpersille
  • salt og pepper

Torskeform med middelhavsgrønnsaker

Sett ovnen på 225 grader og skjær opp ingrediensene som angitt ovenfor.

Del opp torsken i jevnstore stykker og strø godt med havsalt på fisken. La saltet virke i 15-20 minutter, og skyll deretter av saltet under litt rennende vann og tørk fisken forsiktig med litt kjøkkenpapir. Slik tørrsalting gjør at torsken blir fastere i fisken.

Finn frem en langpanne eller stor ildfast form og ha potetene i pannen/formen. Ringle over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter.

Torskeform med middelhavsgrønnsaker

Ha paprika, rødløk, hvitløk og tomater i langpannen/formen og bland godt sammen. La det steke videre i ca. 15 minutter, til potetene er nesten møre.

Senk temperaturen til ca. 200 grader. Ta formen ut av ovnen og vend litt i grønnsakene. Fordel fiskestykkene og oliven over grønnsakene. Riv sitronskallet (kun det gule) på et zesterjern eller lignende og press saften ut av sitronen. Fordel sitronskall og sitronsaft over formen, og stek det hele i 7-10 minutter, til fisken er ferdigstekt og flaker seg.

Smuldre litt fetaost over retten og gi den et dryss av flatbladet persille, og server umiddelbart.

Enjoy!


, , ,

31 Kommentarer

  1. Jannicke 23. april 2014 at 18:04 #

    Kan denne lages med annet kjøtt, feks kylling eller svin, eller vil man da måtte steke kjøttet først? 🙂

  2. Agnes 23. april 2014 at 23:51 #

    Har du prøvd den med klippfisk?

    • Anne 30. mai 2016 at 18:06 #

      Halvors hvite klippfiskgryte er noe lignende. Den lager jeg ofte.

  3. Anita 24. april 2014 at 18:27 #

    Utrolig god og veldig lettvint middag, store og små likte denne. Tilsatt også noen biter chorizo pølse som jeg allerede hadde, yam.

  4. Ludmila 29. april 2014 at 13:39 #

    Laget det til middag i går. Smaken er bra, men poteter var ikke helt myke, og det helle rettet føles litt tørt. Trenges litt saus som tilbehør.

    • mortil3jenter 22. oktober 2014 at 14:42 #

      Enig med Ludmila her. ja det så litt tørt ut, savnet noe saus i oppskirften…kanskje eggsmør vil passe? 🙂 tenket p prøve den idag

  5. AK 4. mai 2014 at 19:05 #

    Dette var sinnsykt godt! Nam 🙂

  6. Cynthia 8. mai 2014 at 20:39 #

    Fantastisk!!! Ny familiefavoritt. Enkel, rimelig og smakfull. Tusen takk for enda en deilig rett. 🙂

  7. Laila 12. mai 2014 at 09:45 #

    Så lettvint, så godt og så lite oppvask 🙂

  8. Elin 20. mai 2014 at 21:59 #

    Prøvde denne retten i dag, og det var en stor suksess! Alle i familien likte den, og den både så god ut og smakte godt. Vi serverte grillede rundstykker til (det var sol og fint vær, så vi spiste ute), og jeg hadde også litt rester av gresk dressing (m lett kesam) som smakte veldig godt til.

    Skal absolutt lages igjen! 🙂

  9. Siss 26. mai 2014 at 13:38 #

    Denne er fantastisk! Jeg dropper oliven, men lager sennepssaus til (Hellstrøm-oppskrift) og det blir sååå godt!

  10. Cheriė 29. oktober 2014 at 15:03 #

    Denne står nå i ovnen. Blir spennende å smake:)
    Min rett ser aldeles ikke tørr ut. Glemte dere Olivenolje og en dæsj sitronsaft, kanskje?

  11. Marthe 5. januar 2015 at 16:49 #

    Nydelig! Ren smak. Anbefales.

  12. Marthe 7. januar 2015 at 21:07 #

    Kjempegod! Anbefales!

  13. Guri 19. januar 2015 at 18:54 #

    Synes ikke denne trenger saus. Gjorde akkurat det som stod i oppskrifta,
    og det ble ikke tørt

  14. Rune 27. februar 2015 at 16:02 #

    Denne retten var meget smakfull og anbefales på det sterkeste. Kommer garantert til å lage den igjen.

  15. EliB 15. april 2015 at 11:03 #

    Bruker du fersk eller frossen fisk i dine oppskrifter, i dette tilfelle torsk?
    Salter du både fersk og frossen fisk?
    For øvrig takk for mange fine oppskrifter?

    • Trine ;) 19. april 2015 at 00:08 #

      Jeg bruker både fersk og frossen fisk, avhengig av hva slags rett jeg lager. Denne retten kan gjerne lages med frosset (tint) torsk. Og salt må til, enten fisken er fersk eller har vært frossen.

  16. Nina Beate 16. april 2015 at 17:12 #

    God middag, igjen 🙂
    Har brukt denne oppskriften flere ganger nå, jeg pleier å koke potetene nesten ferdig først – og så liker jeg å putte litt brokkoli i tillegg for og få mer grønnsaker.

  17. Randi Maakestad 23. april 2015 at 08:57 #

    Fikk servert Torskeform med poteter, løk, paprika og feta hos et vennepar. Retten smakte fortreffelig og i dag skal jeg lage den til våre barnebarn.

  18. Torill 21. september 2015 at 21:34 #

    Denne lagde vi i dag.trodde vi kom til å savne saus, men det gjorde vi ikke. Det var suksess! Alle likte det! Kommer garntert til å lage den igjen.😊😊

  19. Tove Egenes 12. oktober 2015 at 18:00 #

    Dette er fantastisk godt og enkelt! Synes ikke det blir tørt, retten inneholder jo både olje og sitronsaft, og i tillegg avgir fisk og tomater væske. Men det har kanskje med potetsorten å gjøre, jeg pleier å bruke mandelpotet.

  20. Kjersti 2. januar 2016 at 16:02 #

    I dag smakte det fortreffelig med torsk til middag. Falt for denne fra Trines mat 2, og ble ikke skuffet! Elsket smakskombinasjonene, og retten ble slett ikke tørr. Mandelpoteter passet perfekt. Formen ble skrapet tom, og det fine er at ungene kan plukke ut det de liker best og spise bare det:) Denne skal på middagsbordet igjen senere!

  21. Emilia 10. februar 2016 at 18:11 #

    Utrolig godt!

    • Trine ;) 10. februar 2016 at 23:20 #

      Ja, ikke sant! 🙂

  22. Marit 5. mai 2016 at 18:26 #

    Kjempegodt og saftig! Brukte lime og koriander da det var det jeg hadde. Denne kommer jeg til å lage flere ganger.

  23. Anne 30. mai 2016 at 18:10 #

    Laget denne i dag. Den blei nydelig. Jeg puttet en chilli og litt ekstra hvitløk i. Den ble både saftig å god med kraften som kommer fra tomatene,olivenolje og sitron

  24. Tove Høgserh Øren 6. oktober 2016 at 21:57 #

    Tror dette er den beste torskeretten vi har laget noen gang! Flotte farger og himmelske smaker! Tusen takk for oppskrifta,verdt hele kokeboka!

  25. Solveig 13. januar 2017 at 20:37 #

    Hei!

    Har tenkt å lage denne suppen, den ser veldig god ut. Jeg er ikke så begeistret for fisk, kan man sløyfe «Fish sause»? Ser at denne ingrediensen går igjen i flere thai-supper.

    • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:51 #

      Ja, du kan erstatte fishsauce med salt og eventuelt litt soyasaus. Smak deg frem. Lykke til!

  26. Marit 10. oktober 2017 at 17:55 #

    Noe så godt Trine! Den skeptisk i familien likte det også…. Han forsynte seg to ganger og skrøt av maten…. Mmm….. Denne lager vi garantert igjen 😀

Legg igjen en kommentar