Pasta med biffstrimler og basilikumpesto

Pasta med biffstrimler og pesto

I dag kan jeg by på en pastaoppskrift som er en gammel gjenganger hjemme hos oss, og som jeg var sikker på at jeg hadde lagt ut for flere år siden siden, men det har jeg altså ikke. Denne retten laget jeg for to uker siden, og mens jeg fotograferte sto barnebarnet mitt Sienna skrekkslagen og så på mormor balansere på en stol for å få foreviget godsakene, før vi alle kunne samles rundt middagsbordet. Sienna var nemlig hos oss hele helgen mens mammaen og pappaen var på fødeavdelingen og ventet på lillebror Philip, og siden det varte og rakk ble hun etter hvert ganske vant til mormorens krumspring med kameraet. De samme store, forskrekkede øynene satte nabojenta da hun var på besøk til Mathias forleden «hvorfor tar du bilde av maten?» Mathias på snart 5 år derimot, synes det er den naturligste ting i verden, og tror at alle mammaer har en matblogg, men så har han jo fått bloggen inn med morsmelka da. Kanskje bittelitt miljøskadd, men helt klart veldig glad i pasta, pesto, parmesan og oliven, som du blant annet finner i denne oppskriften:

Pastaretten

 • 4 porsjoner pasta, kokt etter anvisningen på pakken
 • 500 gram biffkjøtt, i strimler (jeg brukte entrecôte)
 • 1 rødløk, i tynne båter
 • 1 squash, i biter
 • en neve soltørkede tomater, i biter
 • en neve sorte oliven
 • salt og pepper
 • parmesan, i flak

Basilikumpesto

 • 1 potte basilikum
 • ca 40 gram pinjekjerner, ristede
 • ca 30 gram revet parmesan
 • 1 hvitløkfedd, finhakket
 • presset sitron
 • ca 1 dl olivenolje
 • salt og pepper

Pasta med biffstrimler og pestoBland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her. Skjær opp biffkjøttet i jevnstore strimler og krydre med rikelig med nykvernet sort pepper og litt salt. Stekes raskt i litt smør i en varm stekepanne, kjøttet skal fortsatt være litt rosa i midten (stek gjerne kjøttet i to omganger). Legg kjøttet til side og fres løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett squashbitene etter et par minutter og la dem surre med. Tilsett deretter soltørket tomat og oliven og la det surre med til det er gjennomvarmt. Hell kjøttet over i stekepannen sammen med grønnsakene og krydre eventuelt med mer salt og pepper om nødvendig. Du kan nå velge om du vil blande det hele sammen, eller om du vil servere pasta, kjøttblanding og pesto hver for seg. Jeg valgte det siste denne gangen.

Pasta med biffstrimler og pesto

Nytes med noen flak med parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia med cherrytomater. Oppskriften gir omtrent 4 porsjoner.

Enjoy!


, ,

11 Kommentarer

 1. Rigmor 26. april 2013 at 16:55 #

  Hei Trine!
  Jeg sikler nærmest når jeg leser gjennom oppskriftene dine og har lyst til å prøve alt!
  Men jeg har et problem, og det er at jeg ammer min lille frøken på 2,5 måneder og hun ser ut til å reagere på løk.
  Har du noen gode tips til hvordan jeg kan løse dette? Jeg føler at nesten alle oppskrifter inneholder løk i en eller annen form, og at den er ganske viktig for smaken.
  FInnes det f.eks noe jeg kan erstatte den med?

 2. Marthe 26. april 2013 at 22:41 #

  Denne skal helt klart testes i helgen! Ligner veldig på det vi pleier å slenge sammen en ukedag, men vi er ikke så gode på å bruke squash til vanlig.

 3. helsefrøken 27. april 2013 at 00:01 #

  hoho, denne SKAL jeg prøve til uken! Ser knallgod ut for en pastaelsker som meg. Tusen takk for tips Trine!!!

 4. Medophobia 27. april 2013 at 22:14 #

  Utrolig inspirerende blogg og ikke minst sidedesign!

 5. Kristoffer 10. september 2013 at 17:52 #

  Bare digger de flotte mat tipsene dine Trine. Fått ett helt nytt syn på naturlig, frisk og sunn mat. Tusen takk 🙂

 6. Hanne W. 13. november 2013 at 09:37 #

  Utrolig god – dette kommer til å bli en gjenganger hos oss!
  Takk for flotte oppskrifter og mange gode ideer 🙂

 7. Hilde 12. april 2014 at 19:15 #

  Denne ble akkurat servert, til stor glede for alle bordets deltakere. Kjempe godt!

 8. Unn 8. desember 2015 at 18:39 #

  Denne var kjempegod! Tusen takk for gode oppskrifter! Jeg var så heldig å få din nyeste kokebok i bursdagsgave😊 Den er flittig i bruk!

 9. Irene 14. desember 2015 at 08:37 #

  Nam, nam dette var kjempegodt. Hele familien nyter stadig godt av den flotte matbloggn din. Lette oppskrifter og ikke noe jåleri:-)

 10. Christel 25. august 2016 at 08:40 #

  Etter å ha tatt for meg Trines Mat 1 oppskrift for oppskrift har jeg nå begynt på bok nr. 2. Denne ble laget til sultne menn i går, det gikk ned på høykant! Veldig god smak og best av alt; rask og enkel å lage 🙂

 11. Sandra 6. februar 2017 at 21:11 #

  Jukset litt og brukte kjøpt pesto, men det ble veldig digg uansett. Dette gleder jeg meg til å spise flere ganger 🙂

Legg igjen en kommentar