I dag kan jeg by på en pastaoppskrift som er en gammel gjenganger hjemme hos oss, og som jeg var sikker på at jeg hadde lagt ut for flere år siden siden, men det har jeg altså ikke. Denne retten laget jeg for to uker siden, og mens jeg fotograferte sto barnebarnet mitt Sienna skrekkslagen og så på mormor balansere på en stol for å få foreviget godsakene, før vi alle kunne samles rundt middagsbordet. Sienna var nemlig hos oss hele helgen mens mammaen og pappaen var på fødeavdelingen og ventet på lillebror Philip, og siden det varte og rakk ble hun etter hvert ganske vant til mormorens krumspring med kameraet. De samme store, forskrekkede øynene satte nabojenta da hun var på besøk til Mathias forleden "hvorfor tar du bilde av maten?" Mathias på snart 5 år derimot, synes det er den naturligste ting i verden, og tror at alle mammaer har en matblogg, men så har han jo fått bloggen inn med morsmelka da. Kanskje bittelitt miljøskadd, men helt klart veldig glad i pasta, pesto, parmesan og oliven, som du blant annet finner i denne oppskriften:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Pastaretten parmesan, i flak

4 porsjoner pasta , kokt etter anvisningen på pakken
500 g biffkjøtt , i strimler (jeg brukte entrecôte)
1 rødløk , i tynne båter
1 squash , i biter
1 neve soltørkede tomater , i biter
1 neve sorte oliven
salt og pepper
parmesan , i flak

Basilikumpesto

1 potte basilikum
40 g pinjekjerner , ristede (ca.)
30 g parmesan , revet (ca.)
1 fedd hvitløk , finhakket
sitron , presset
1 dl olivenolje (ca.)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

Pasta med biffstrimler og pestoBland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her. Skjær opp biffkjøttet i jevnstore strimler og krydre med rikelig med nykvernet sort pepper og litt salt. Stekes raskt i litt smør i en varm stekepanne, kjøttet skal fortsatt være litt rosa i midten (stek gjerne kjøttet i to omganger). Legg kjøttet til side og fres løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett squashbitene etter et par minutter og la dem surre med. Tilsett deretter soltørket tomat og oliven og la det surre med til det er gjennomvarmt. Hell kjøttet over i stekepannen sammen med grønnsakene og krydre eventuelt med mer salt og pepper om nødvendig. Du kan nå velge om du vil blande det hele sammen, eller om du vil servere pasta, kjøttblanding og pesto hver for seg. Jeg valgte det siste denne gangen.

Pasta med biffstrimler og pesto

Nytes med noen flak med parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia med cherrytomater. Oppskriften gir omtrent 4 porsjoner.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Jeg sikler nærmest når jeg leser gjennom oppskriftene dine og har lyst til å prøve alt!
  Men jeg har et problem, og det er at jeg ammer min lille frøken på 2,5 måneder og hun ser ut til å reagere på løk.
  Har du noen gode tips til hvordan jeg kan løse dette? Jeg føler at nesten alle oppskrifter inneholder løk i en eller annen form, og at den er ganske viktig for smaken.
  FInnes det f.eks noe jeg kan erstatte den med?

 2. Denne skal helt klart testes i helgen! Ligner veldig på det vi pleier å slenge sammen en ukedag, men vi er ikke så gode på å bruke squash til vanlig.

 3. Bare digger de flotte mat tipsene dine Trine. Fått ett helt nytt syn på naturlig, frisk og sunn mat. Tusen takk 🙂

 4. Utrolig god – dette kommer til å bli en gjenganger hos oss!
  Takk for flotte oppskrifter og mange gode ideer 🙂

 5. Denne var kjempegod! Tusen takk for gode oppskrifter! Jeg var så heldig å få din nyeste kokebok i bursdagsgave? Den er flittig i bruk!

 6. Nam, nam dette var kjempegodt. Hele familien nyter stadig godt av den flotte matbloggn din. Lette oppskrifter og ikke noe jåleri:-)

 7. Etter å ha tatt for meg Trines Mat 1 oppskrift for oppskrift har jeg nå begynt på bok nr. 2. Denne ble laget til sultne menn i går, det gikk ned på høykant! Veldig god smak og best av alt; rask og enkel å lage 🙂

 8. Jukset litt og brukte kjøpt pesto, men det ble veldig digg uansett. Dette gleder jeg meg til å spise flere ganger 🙂

 9. Forsøkte et par dråper hvit trøffelolje i denne retten; det hevet den til et nytt nivå! Anbefales på det sterkeste å prøve ☺️

 10. Vår nye pastafavoritt! Tips til nøtteallergikere er å bytte ut pinjekjernene i pestoen med tilsvarende mengde ristet brød, man merker knapt forskjell.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste