I dag kan jeg by på en smakfull og saftig svinefilet med en hot saus og wokede grønnsaker. En skikkelig høydare med nydelige smaker!

Ingredienser

Svinefilet og marinade

500-600 g svinefilet
4 ss ketjap manis (søt soyasaus)
2-3 ss soyasaus
1/4-1/2 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ts fersk ingefær , revet
1/2 lime (saften)

Wokede grønnsaker og tilbehør

1 stor rødløk, , i tynne båter
1 rød paprika stor , i strimler
2/3 squash , i strimler
1/2 eple , i staver
4 vårløk , snittet
frisk koriander , grovt hakket
3 porsjoner eggnudler , ris eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Tørk kjøttet og skjær bort eventuelle hinner. Gni det inn med salt og pepper. Stek svinefileten i smør i varm panne, til du har fått en fin stekeskorpe over det hele.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Smak deg frem for å få en fin balanse mellom de ulike smakene. Legg svinefileten i et avlangt ildfast fat som er litt større enn fileten og hell marinaden over. Det er viktig at du ikke benytter for stort fat for da vil mye av marinaden fordampe under steking, og da blir det smått med saus.

Stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet.  Stekes midt i ovnen ved 150 grader (over- og undervarme) til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 66 grader. Det tar ca 30-35 minutter. Underveis (ca. hvert 10 minutt) kan du øse litt av sausen over fileten slik at alle de gode smakene også får anledning til å trekke inni kjøttet. La kjøttet hvile i ti min før du skjærer det opp i passende skiver.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker

Mens kjøttet hviler woker du raskt grønnsakene. De skal fortsatt beholde noe av spensten. Hell resten av marinaden til kjøttet over grønnsakene.

Kok nudler, eller annet ønsket tilbehør, etter anvisningen på pakken.

Server svinefileten med de wokede grønnsakene og nudlene som tilbehør. Gi retten et dryss med grovt hakket koriander før servering.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker og nudler

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. WOW!! Dette må prøves! Men i dag står burritos på menyen. Din oppskrift så klart 🙂

    Det er en helt fantastisk side du har her 🙂 Tusen takk for at du tar deg tid, til å dele de fantastiske oppskriftene med oss!

  2. Hei !
    Dette ser veldig godt ut. Skal nok utprøves etter hvert. Jeg har et spørsmål: Ingefær er en ingrediens som ofte inngår i rettene dine. Må denne nødvendigvis raspes – er det like greit å finhakke? Jeg synes det er noe plunder å raspe ……… Takknemlig for en kommentar.
    Aud

    1. Du kan fint finhakke ingefæren. Selv foretrekker jeg å rive den pga “trevlene” men det er ikke noe i veien for å finhakke den. 🙂

  3. Bra oppskrift, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  4. Dette var en helt fantastisk oppskrift!!! Må også legge til at i alle fall 5 av 7 middager i uken kommer fra din fantastiske side, super mat, blir aldri skuffet!! 4 åringen min sluker alt vi har laget 🙂
    Tusen takk!

  5. Hei! Dette må være noe av det beste jeg noensinne har laget. Byttet ut nudler med hjemmelaget potetmos. Fantastisk marinade/saus, som toppes med koriander.

  6. Kjøpte bok nr.2 og fant bok nr.1 på salg i tillegg, så da ble dette lørdagsmiddag for de voksne da barna var i seng. Kjempegode smaker, perfekt!

  7. Veldig god marinade, jeg byttet ut søt soya med oyster sauce da det var det jeg hadde og den funka bra. Serverte sistgang med søtpotet fries som jeg kryddret med thai krydderblanding…yummy 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste