Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

For snart to uker siden feiret min mann og jeg 7 års bryllupsdag. Dagen ble feiret hjemme på kjøkkenet med en enkel treretters middag med gode viner til. Vi startet med denne enkle forretten som har mange gode smaker i seg. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Syltet rødløk

  • 1 rødløk, i båter
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 dl sukker (evt litt mindre)
  • 1/2 sitron, saften

Tomat- og mozzarellasalat

  • 16-20 småtomater (gjerne ulike farger), delt i to
  • god olivenolje
  • maldonsalt
  • 2 mozzarellaoster, revet i biter
  • gressløk, finhakket
  • basilikumblader
  • nykvernet sort pepper

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

Rens og del rødløken i båter. Kok opp rødvinseddik, sukker og sitronsaft, og la løken trekke i laken til den er mør.

Del tomatene i to, legg dem i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt. Stekes ved 160 grader (midt i ovnen, over- og undervarme) i ca. 10 minutter.

Riv mozzarellaostene i små biter og fordel dem på 4 tallerkener. Ringle over din beste olivenolje og la den stå å trekke et par minutter. Fordel deretter lunkne tomater og syltet rødløk over. Krydre med nykvernet sort pepper, og gi retten et dryss med friske krydderurter. Serveres med godt brød, og gjerne et glass vin til.

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

ENJOY!


,

3 Kommentarer

  1. Elin 23. november 2012 at 17:05 #

    Smaker nydelig. Anbefales!

    • Trine ;) 23. november 2012 at 21:46 #

      Så enkelt og så godt! 🙂

  2. Nina Greger 25. april 2015 at 22:20 #

    Fantastisk god og velsmakende tomat og mozzarella salat Hadde ikke rødvinseddik, så jeg brukte bringebæreddik, og det ble godt for det

Legg igjen en kommentar