Tomatsalsa med eple og basilikum

En deilig salsa med spennende kombinasjoner, som passer ypperlig til grillmat og som er et spennende innslag på sommerbuffeten. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 1 boks cherrytomater, i båter
  • 1 grønt eple, i terninger
  • 1/2 rødløk, i små terninger
  • saften av ca 1/2 sitron
  • 1-2 ss hvitvinseddik
  • 3-4 ss god olivenolje
  • salt og nykvernet sort pepper
  • en neve frisk basilikum, hakket

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor og ha dem i en liten salatbolle. Press sitronsaften over. Rør sammen hvitvinseddik og olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend dressingen forsiktig inn i salaten. Til slutt vendes basilikumen forsiktig inn.

Enjoy!


, ,

3 Kommentarer

  1. Christel 5. mai 2014 at 12:57 #

    Denne ble virkelig frisk og god 🙂 Passet bra til grillmat.

  2. Hanne 2. juni 2015 at 12:00 #

    Denne salat har blitt vår absolutte favoritt til grillmaten – passer til ALT og frisker opp etthvert kjedelig måltid – takk Trine!

  3. Åshild 29. februar 2016 at 10:31 #

    Hei! Vi bruker kokeboka di veldig mye og elsker oppskriftene dine! 🙂
    Men vi lurer på om du har noen tips til hvordan en kan oppbevare basilikum som en kjøper fersk i butikken? Må man bare bruke den opp kjapt etter å ha kjøpt den, eller finnes det et godt tips til å få den til å holde seg lenge?

Legg igjen en kommentar