Chilipoteter med paprika

Dette er poteter med «trøkk» og som passer ypperlig som tilbehør til grillmaten. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 2 røde paprika, i brede strimler
  • ca 600 gram nypoteter, amadinepoteter eller lignende
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 ts paprikapulver
  • maldonsalt og grovmalt sort pepper

Chilipoteter med paprika

Vask og/eller skrell potetene og del dem i to (eventuelt båter dersom potetene er store). Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene. Rør sammen sambal oelek, olivenolje og finhakket hvitløk, og fordel det over poteter og paprika. Krydre med salt og pepper, og stek potetene ved ca 225 grader (midt i ovnen) i ca 30 minutter eller til potetene er møre og fine.

Server potetene som tilbehør til kjøtt, for eksempel helgrillet entrecôte med urtesmør.

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg i kokeboken «Det beste grilltilbehøret» av Lisa Lemke som jeg også har omtalt her.

Enjoy!

 

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)


,

11 Kommentarer

  1. Anja Bergan 15. juni 2012 at 23:10 #

    Hei, Jeg har nå fulgt bloggen din i over 1 år! Det er så utrolig mye inspirerende mat her inne. Selv er jeg vegeterianer, men spiser fisk og generell sjømat. Dine oppskrifter slår ALDRI feil. Både meg og mine foreldre er like fornøyde hver gang vi bruker oppskriftene dine! Gleder meg til flere oppskrifter, og til å prøve denne ut i morgen:)

  2. Caz' corner 16. juni 2012 at 11:15 #

    Hei!
    Dette må prøves! Denne oppskriften ser virkelig nydelig ut – og står på planen for neste gang vi griller:) Takk for gode ideer.

  3. Jeanette 16. juni 2012 at 17:32 #

    Dette så kjempe godt ut! Men va er sambal oelek??

    • Trine ;) 16. juni 2012 at 22:45 #

      Sambal oelek er chilipasta.

  4. Jeanette 17. juni 2012 at 12:16 #

    Å det får du kjøpt i vanlige butikker?

  5. oddny 17. juni 2012 at 23:39 #

    Hallo!
    Har fulgt deg lenge nå og brukerb siden din støtt og stadig! Har brukt mangen av oppskriftene dine spesielt Panna Cotta-oppskriftene! Dei er helt fantastiske. Prøvde Chillipotetene med paprika på lordag da vi grillet. Hadde di som tilbehør til entrecote og di var kjempegode! «Disse må du laga fleire ganger» var kommentaren til mannen min. Og det skal eg!! ANBEFALES!!

  6. Elin 20. juni 2012 at 10:59 #

    Ser og høres ut som en fabelaktig smakskombinasjon.

  7. Charlotte 23. juni 2012 at 14:59 #

    Denne retten var nydelig. men jeg dobblet sambal olek, paprika pulver og mye mer olivenolje. Perfekt til grillet kjøtt. Herlig :-)

  8. Therese Knutsen 23. juni 2012 at 22:23 #

    Denne serverte jeg i dag, men fant ikke sambal oelek i butikken. Brukte da «hissig knust chili» fra Toro i stedet for. Gir det samme effekten? Fikk uansett mye skryt for retten – det var moro :-) Så takk for denne også!

  9. Silje 12. mai 2013 at 17:10 #

    Dette var det helt perfekte grilltillbehøret. Nydelig!

  10. Vibeke Larsen 13. juli 2013 at 23:22 #

    Disse potetene ble kjempegode, til og med de som ikke liker mat med litt «krutt» i spiste som bare det :)

Legg igjen en kommentar