Dette er poteter med "trøkk" og som passer ypperlig som tilbehør til grillmaten. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

2 røde paprika i brede strimler
600 g nypoteter amadinepoteter eller lignende (ca.)
2 fedd hvitløk hakket
2-3 ss olivenolje
1 ts sambal oelek
1 ts paprikapulver
maldonsalt og grovmalt sort pepper

SLIK GJØR DU

Chilipoteter med paprika

Vask og/eller skrell potetene og del dem i to (eventuelt båter dersom potetene er store). Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene. Rør sammen sambal oelek, paprikapulver, olivenolje og finhakket hvitløk, og fordel det over poteter og paprika. Krydre med salt og pepper, og stek potetene ved 225 grader (midt i ovnen) i ca. 30 minutter eller til potetene er møre og fine.

Server potetene som tilbehør til kjøtt, for eksempel helgrillet entrecôte med urtesmør.

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg i kokeboken “Det beste grilltilbehøret” av Lisa Lemke som jeg også har omtalt her.

Enjoy!

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, Jeg har nå fulgt bloggen din i over 1 år! Det er så utrolig mye inspirerende mat her inne. Selv er jeg vegeterianer, men spiser fisk og generell sjømat. Dine oppskrifter slår ALDRI feil. Både meg og mine foreldre er like fornøyde hver gang vi bruker oppskriftene dine! Gleder meg til flere oppskrifter, og til å prøve denne ut i morgen:)

  2. Hallo!
    Har fulgt deg lenge nå og brukerb siden din støtt og stadig! Har brukt mangen av oppskriftene dine spesielt Panna Cotta-oppskriftene! Dei er helt fantastiske. Prøvde Chillipotetene med paprika på lordag da vi grillet. Hadde di som tilbehør til entrecote og di var kjempegode! “Disse må du laga fleire ganger” var kommentaren til mannen min. Og det skal eg!! ANBEFALES!!

  3. Denne retten var nydelig. men jeg dobblet sambal olek, paprika pulver og mye mer olivenolje. Perfekt til grillet kjøtt. Herlig 🙂

  4. Denne serverte jeg i dag, men fant ikke sambal oelek i butikken. Brukte da “hissig knust chili” fra Toro i stedet for. Gir det samme effekten? Fikk uansett mye skryt for retten – det var moro 🙂 Så takk for denne også!

  5. Disse potetene ble kjempegode, til og med de som ikke liker mat med litt “krutt” i spiste som bare det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste