Grillet frukt og bær med vaniljeis

I disse grilltider tilberedes selvsagt også desserten på grillen. Finn frem det du har av frukt og bær og fyll opp hver sin «forundringspakke» til alle rundt bordet. Dette er en oppgave som gjerne kan delegeres til barna. Finn frem:

  • ananas, i terninger
  • jordbær, delt i to på langs
  • bringebær
  • bjørnebær
  • litt ferskpresset sitronsaft
  • litt sukker
  • mynte (kan sløyfes)
  • 1-2 ss pistasiekjerner, hakket
  • aluminiumsfolie

Ha en neve frukt/bær i et ark aluminiumsfolie. Ha på en skvis sitronsaft, et lite dryss sukker og lukk folien slik at du får skjøten opp.

Sitronsaften kan eventuelt erstattes med appelsinsaft eller konjakk/likør. Annen frukt som er egnet på grillen er for eksempel eple, fersken, druer og banan.

La «pakken» kose seg på restvarmen på grillen (i 5-15 minutter) mens dere nyter siste rest av hovedretten.

«Pakk ut» og ha desserten i en egnet skål/tallerken. Strø over hakkede pistasiekjerner og frisk mynte.

Serveres med vaniljeis, mascarponekrem, vaniljekesam eller annet tilbehør etter ønske.

HAPPY GRILLING!

Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Strømmen Storsenter, og er del av en treretters grillmeny som ble publisert på www.shoppingblogg.no.


, , ,

14 Kommentarer

  1. Hege G 24. mai 2012 at 09:27 #

    No veit i alle fall eg kva eg skal ha som dessert heile sommaren! Det kan ikkje bli enklare og smaka betre :)

  2. Elin 24. mai 2012 at 10:25 #

    Smaker helt sikkert friskt og deilig. Flott oppskrift, og takk for all inspirasjon og mattips.

  3. Magne D. Antonsen. 24. mai 2012 at 16:05 #

    Bra blogg igjen, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    • Trine ;) 24. mai 2012 at 16:19 #

      :)

  4. Morten Pedersen 24. mai 2012 at 18:14 #

    Det var nytt med bærene også på grillen. ja en lærer noe hver dag. .-)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:39 #

      Det gjør jeg også! :)

  5. ElisesBakery 24. mai 2012 at 20:05 #

    kult med frukt på grill :-)

  6. Signe 24. mai 2012 at 22:36 #

    Hei Trine! :)
    Synast bloggen din er veldig fin, og brukar den masse til inspirasjon på kjøkkenet! Sjølv har me enda ikkje starta å tenne grillen, men det skjer vel nokså snart. Har aldri prøvd frukt på grill, men det kan bli spennande å prøve! Som eit lite tips, både for meg og andre aktive lesarar av bloggen din, så kanskje du kan lage ei «mappe» for grillmat til høgre, slik at det er lettare for oss å finne fram til grillmat i sommar :) (Viss det var forståeleg skrive…)

    Iallefall, skal forsette å lese bloggen din, du er kjempeflink!

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:36 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Eget bilde for grillmat er nå på plass i høyremenyen. :)

  7. Signe 28. mai 2012 at 19:00 #

    … ved sida «mappene»: Boller, brød, dessert, pizza, kaker osv, liksom ;)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:17 #

      Skjønner ikke hva du mener….

  8. Katinkas Kitchen 3. juni 2012 at 20:34 #

    Tänk, att det blir så gott när man värmer/grillar bär och frukt! Härlig blandning i ditt recept!
    Jag brukar göra en italienskinspirerad variant med nektariner eller persikor med vanilj, citronskal och honung eller råsocker…
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

  9. Caz' corner 20. juni 2012 at 13:25 #

    Oi, enda en fantastisk oppskrift jeg kan prøve på grillen! Dette blir en god grillsommer, kjenner jeg :)

  10. Elva 20. mai 2013 at 13:41 #

    Mmm! Ser fullkomligt ljuvligt ut! :-)

Legg igjen en kommentar