CHILIKYLLING MED CHORIZO, TOMATER OG ROTGRØNNSAKER

På vinteren smaker det ekstra godt med alt-i-ett retter, som passer seg selv i ovnen mens du gjør helt andre ting. Dette er en slik rett, som typisk lages hos oss på fredag ettermiddag, innimellom klesvask, rydding av duploklosser og andre huslige sysler. Formen settes på bordet, rødvinsglassene fylles og skuldrene senkes etter en lang arbeidsuke. Og plutselig er formen tom…

Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 4 store poteter, i båter
  • 1-2 gulrøtter, i skiver
  • 1 pastinakk, i skiver
  • 8 sjalottløk, delt i to
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3-4 kyllingfileter, delt i 3-4 biter hver
  • 1 dl hvitvin (eller kyllingkraft)
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1-2 ts sambal oelek (chilipasta)
  • 100-150 gram chorizo, i biter
  • maldonsalt og nykvernet sort pepper
  • frisk timian

Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som angitt ovenfor. Kokes i lettsaltet vann i ca 3 minutter. La grønnsakene renne godt av og fordel dem i bunnen av formen sammen med sjalottløk og hvitløk. Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt og nykvernet pepper. Stekes ved 225 grader i ca 20-30 minutter, til grønnsakene er nesten møre.

Mens grønnsakene koser seg i ovnen krydrer du kyllingbitene med maldonsalt og nykvernet pepper. Brun kyllingen i en blanding av smør og litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt, sammen med chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakket timian.

Rør sammen hvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel det over formen.

Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og grønnsakene er passe stekt.Sett formen på bordet, sammen med god brød, for eksempel foccacia, og gjerne med god rødvin i glassene.

TIPS: Siden denne retten inneholder relativt mye chili (vel, det er jo litt opp til hver enkelt), pleier jeg å lage en liten porsjonsform ved siden av til treåringen. Hvitvin og chili erstattes med noen spiseskjeer olivenolje, og både store og små koser seg!
Enjoy!

, ,

37 Kommentarer

  1. Becca 1. mars 2012 at 05:34 #

    må virkelig si at jeg elsker bloggen din! Du har virkelig inspirert meg til å lage god mat, og må si at som helt fersk kone har interessen min for mat og baking blomstret! Jeg elsker det!
    Tusen takk for så utrolig mange herlige oppskrifter!

  2. Katinkas Kitchen 1. mars 2012 at 08:40 #

    Visst är det underbart praktiskt med rätter som liksom sköter sig själva i ugnen! Igår gjorde jag olivkyckling på liknande sätt, som jag ska publicera nästa vecka. Din chorizokyckling låter helt i min smak – måste pröva! Och så vacker i färgerna! En liten fråga bara: vad är hermetiske coctailtomater..?:) (trodde jag kunde norska efter 14 år i SAS:-) – är det att de är konserverade?
    Med vänliga matglada hälsningar

    • Pernille 3. mars 2012 at 22:57 #

      Det är burktomater….

  3. Magne D. Antonsen. 2. mars 2012 at 15:46 #

    Bra blogg, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  4. Linda 2. mars 2012 at 20:56 #

    Deilig rett! Denne ble fredagsmiddag hos oss også. Meget vellykket:) Linda

  5. Heidi 4. mars 2012 at 18:06 #

    Nå står denne fristende retten i ovnen, jeg gleder meg til søndagsmiddag :o)

  6. Lene 5. mars 2012 at 09:37 #

    Familien min er mildt sagt skeptiske til at mor ekspimenterer med middagen (kan fort ha noe å gjøre med tidligere forsøk…). Jubelen stod derfor ikke i taket når jeg erklærte at jeg skulle komme med noe nytt på lørdag («også på en lørdag da!»), men det var ikke en smule igjen, de satt til og med og «tørka ut av forma» med foccacia brødt!

    Så, 1000 takk for oppskriften! Med responsen fra familien fikk jeg nok «selvtilitt» til å servere flere av rettene dine!

    • Trine ;) 8. mars 2012 at 00:35 #

      Så gøy å høre! Lykke til med nye eksperimenter på kjøkkenet!

  7. Elisabeth 5. mars 2012 at 10:18 #

    Skikkelig god middag!
    Skal gjentas når størstegutt (6 år) ikke har vondt i halsen lenger. Han likte maten, men det gjorde vondt å spise… ;-)

  8. Ellen 5. mars 2012 at 11:50 #

    Mmm! Dette skal vi prøve i dag :) Tror nok det egner seg godt som mandagsmiddag også ;)

  9. Helene 5. mars 2012 at 12:11 #

    Samboeren erklærte at denne retten var ukens beste middag og bedre enn restaurantmaten vi fikk servert på lørdag! Supergod og utrolig enkel :)

    Jeg kommer nok til å legge til mer chili neste gang den serveres hjemme, men jeg ser også fordelen ved å kunne servere chili ved siden av når man har gjester.

    Foccaciaen ble bortglemt (det vil si ikke laget eller kjøpt inn), men ved neste anledning skal det lages et svært stykke som kommer til å passe perfekt!

    Takk for enda en fabelaktig middag :D

    / Helene

  10. Christina 13. mars 2012 at 20:17 #

    Hei Trine!
    Takk for en kjempe fin og inspirerende blogg. Vi laget Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker til søndagsmiddag, vi brukte alle de samme ingrediensene som du, men jeg tok alt i en ildfast form fra tupperware (med lokk) og byttet ut kyllingfilet med rå kyllinglår. Stekte det hele på 160 grader i ca 3 timer (hadde sikkert holdt med 2). Dette ble helt nydelig, jeg var litt redd for at 2åringen skulle synes det ble for sterkt, men det er mulig at det ble litt mer veske i retten på denne måten, hun spiste mye mer til middag på søndag enn hun har gjort de siste 2 ukene :) :) :)

  11. Ann-Kristin Nilsen 14. mars 2012 at 12:00 #

    Kjempegod.

  12. Anne-Line 15. mars 2012 at 16:55 #

    Hei :)
    Jeg skal faktisk lage denne i kveld. Desverre fikk jeg ikke tak i chilipasta, kan jeg erstatte det med vanlig kuttet chili på noen måte? Hvordan gjør jeg dette? Jeg har også en gorumet garden tube med sterk chili, kan denne brukes? Håper på raskt svar :)

  13. Camilla 28. mars 2012 at 13:44 #

    Denne retten smakte fortreffelig :) Beste matbloggen :)

  14. Pernille Velling 7. april 2012 at 14:05 #

    Hei! Har laget denne retten et par ganger etterhånden – stadig populær! I går prøvde jeg meg med søtpoteter i stedet for vanlige poteter! Kan anbefales! :)

  15. Eli 19. april 2012 at 19:10 #

    Nam! Jeg piffet den ytterligere opp med litt sukker og en dash god balsamico. Brukte ellers en blanding av potet og søtpotet og dessuten fennikel – fordi jeg er så glad i det!
    Deilig ble det!

  16. Andreas H. Gjerp 19. april 2012 at 20:05 #

    Fantastisk blogg!
    Første gang vår sønn på 11 mnd sa «Mmmmmmmm» var da han smakte denne retten i påskeferien!
    Stolt far!

  17. Nina Wærnes 9. juni 2012 at 16:27 #

    Har laget denne 3 ganger nå, den er en av favorittene på bloggen, skal ha den i kveld også :), det var samboeren som lurte på om vi kunne ha den kyllingretten som er så god :). Takk for mange gode oppskrifter både til hverdager og fester. Og som noen andre her også har sagt, det eneste negative med dette er at det nesten alltid blir en nedtur å gå ut å spise på restaurant!

  18. Ina 15. juli 2012 at 16:35 #

    Bruker du fersk eller speket chorizo i oppskriftene dine?
    Ellers en kjempefin blog som gir mye inspirasjon :)

    • Trine ;) 15. juli 2012 at 17:33 #

      Jeg bruker speket chorizo :)

  19. Anita 15. september 2012 at 09:31 #

    Tusen takk for super nettside!
    Denne retten er genial når man har gjester. Det meste kan klargjøres på forhånd og resten gjør seg selv.
    Og det er supergodt! Både jeg og gjestene var strålende fornøyde:-)

  20. Anne-Lill 4. oktober 2012 at 11:11 #

    Jeg gleder meg til å lage denne retten og oreodessert til jentemiddag på mandag :-)

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 14:51 #

      Lykke til! :)

  21. Janne 12. oktober 2012 at 15:54 #

    Tror du denne paprikasausen fra matprat blir god til denne retten?

    http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/paprikasaus/

    Kan jeg bruke vanlige cherrytomater til?

    Flott blogg :))

  22. Nina 28. desember 2012 at 17:58 #

    Dette er en av mine mange favoritter av » Trine» mat, har laget den mange ganger og tenåringene i huset elsker den.

  23. Torill 26. mars 2013 at 07:43 #

    Tusen takk! for nok en herlig oppskrift:)!! super påskemiddag, hadde ikke chili men mye krydder i chorizoen så perfekt for mine tre barn fra 4-8 år.. Som spurte » når skal vi ha dette igjen ?»

  24. Hilde Mathilde 5. mai 2013 at 20:08 #

    Nå står denne i ovnen, og det brer seg en deilig lukt i hele huset… Det er ikke første gang denne lages hos oss! Tusen takk for at du gir oss fantastiske matopplevelser gang på gang. Onsdag var det rødløksmarmeladen din som satte prikken over i’en på biffmiddagen! Nydelig! Tusen takk!!

  25. Ellen Hov Aanæs 27. september 2013 at 22:28 #

    Suksess hos hele familien fra 13 – 53 tenåringssvenner inkludert! Langpanne foccacia like så! Digger denne bloggen og har anbefalt den til flere kolleger i dag!

  26. Hege 20. februar 2014 at 20:15 #

    Denne retten stod på middagsbordet hos oss i dag, og det smakte fantastisk! Pastinakk ble dog byttet ut med søtpotet – man tager hvad man haver :)
    Har du ikke prøvd denne retten ennå? Lag den!

  27. Sommersans 23. februar 2014 at 11:02 #

    Mamma tipset meg om denne :-) For en utrolig smaksopplevelse! Helt nydelig!

  28. Kathrine 23. februar 2014 at 13:56 #

    Denne retten spiste vi i går, kan absolutt anbefales, smakte kjempegodt og ble ekstra applaudert av ungdommen i huset :-)

  29. Marit 7. mars 2014 at 18:24 #

    Fantastisk godt. Mannen min ga klar beskjed om at dette kan vi ha flere ganger

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 01:51 #

      :)

  30. Oddhild 17. april 2014 at 23:47 #

    Dette var dagens rett på påskebordet – fantastisk godt! :) Beste eg har smakt på lenge var kommentaren frå 14-åringen i huset!

  31. Bjørg 29. oktober 2014 at 19:33 #

    Min datter fikk i oppgave å finne dagens middag og valget falt på denne. Kjempegod og akkurat passe sterk. Vi koste oss alle sammen!

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Lisbeth Ø. Bula - 4. april 2012

    […] on 4. april 2012 by lisbeth58bula I dag her jeg prøvd en ny oppskrift tatt fra Trines Matblogg. (har du ikke oppdaget den enda så må du bare gå dit nå!! Dvs etter du har lest her selvsagt! […]

Legg igjen en kommentar