2011 – et år i MATGLEDENS tegn!

Året 2011 er straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som et fantastisk år for meg og matbloggen. Matbloggen har tatt meg med på et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om. Det er på tide å se seg tilbake og mimret over noe av det som har skjedd på matbloggen dette året, og ikke minst se på hvilke oppskrifter som har vært de mest populære på bloggen dette året. Bloggen har fått en del oppmerksomhet i media som kan illustrere noe av det bloggen og jeg har vært med på:

Året begynte med en skikkelig gladnyhet, da jeg ble nominert til «Årets blogger» av Side2, hvor jeg tilslutt endte på 6. plass. Kort tid etter kom jeg på 2. plass i kategorien «Kosthold og trening» da VG kåret Norges beste blogg. I JANUAR ble jeg intervjuet i både BoligDrøm og Mat&Helse.

I OBOS-magasinets MARSutgave ble bloggen rangert som nummer 1 av fristende matblogger. Foreldre og barn tok også kontakt i mars og ville ha tips til spennende matpakker til barn. Nyt Norge ønsket også tips til spennende matpakker i sin APRILutgave av Nyt Norge magasinet. Kort tid etter kom a-magasinet på middag i forbindelse med artikkelen «Vi spiser oss til nye klasseskiller».

Ett av årets høydepunkt var da jeg på tampen av MAI måned laget torskemiddag sammen med Wenche Andersen på God Morgen Norge. Jeg var i studio sammen med Lars, som i tillegg til å skrive en kjempebra matblogg også er en svært likandes kar (og når sant skal sies så har jeg til gode å treffe en matblogger som jeg ikke kommer godt overens med)!

Da det endelig ble sommerferie på tampen av JUNI fikk jeg en henvendelse fra Yngve Ekern i Aftenposten om jeg kunne tenke med å bidra med en artikkel til Aftenpostens lørdagsutgave. Slikt takker man selvsagt ikke nei til og artikkelen Tilfeldigvis blogger ble publisert den i papirutgaven 25. juni.

I JULI ble mine tre beste jordbæroppskrifter publisert på Klikk.no, og omtrent samtidig ble oppskriften på jordbær med limesukker publisert i bladet Gravid. Ferieturen til Vega ble utsatt en dag da Dagbladet ønsket oppskrifter på tilbehør til grillmat. Dette kan du lese mer om her.

I begynnelsen av OKTOBER lanserte MatPrat matbloggportalen Matbloggerne, hvor jeg flyttet inn sammen med flere andre dyktige matbloggere. Dette ble omtalt i lokalavisens nettutgave og jeg fikk i papirutgaven omtale under Lørenskauingen, selv om det føltes litt feil for en trønder. NRK Østlandssendingen kom også på søndagsmiddag. Etter å ha hørt opptaket hørte jeg meg selv si noe jeg aldri trodde jeg noen gang skulle si, nemlig at jeg heller foretrekker direktesendt tv enn radioopptak.

Matbloggen fikk også omtale i oktoberutgaven til Maison Mat og Vin. Jeg har denne høsten også samarbeidet med Allers og laget fire leksjoner av «bakeskolen» i NOVEMBER, som ble publisert i Allers nr. 47-50. Bringebærkransen finner du oppskrift på her.

Årets høydepunkt var helt klart da jeg ble tildelt æresprisen «ÅRETS MATGLEDER» av opplysningskontorene for landbruket. At jeg skulle være den som trakk det lengste strået i finalen sammen med Eyvind Hellstrøm og Bondens Marked under Matgallaen i Stavanger, var ikke i mine villeste fantasier. På den annen side forteller kommentarer, eposter, meldinger, besøksstatistikkene og resultatene fra brukerundersøkelsene meg at mange leser og liker bloggen, og det er derfor utrolig gøy å se at det «offisielle» Mat-Norge» også ser dette. Matgallaen ble sendt på TV2 den 11. desember (reprise den 31.12 kl. 13.15) og ble blant annet omtalt i Nationen, TV2 og Det norske måltid. Lokalavisen nordpå fanget også opp dette og publiserte artikkelen Lokal matblogger beseiret Hellstrøm.

Som følge av dette inviterte også NRK Kulturnytt meg til å prate om matblogging i Kulturnytt (P2) den 12. desember.

I desember leverte jeg også mitt første innlegg til Strømmen storsenters blogg, hvor jeg skal gjesteblogge fremover. Mitt forslag til treretters nyttårsmeny finner du her.

Helt på tampen av året ringte TV2 og ville høre hvilke mattrender jeg ser for meg i 2012. Dette kan du lese mer om her.

Bloggen har også fått en vesentlig ansiktsløftning i 2011. Allerede på nyåret 2011 begynte jeg å jobbe med den nye bloggen, og overflytting fra Blogspot til WordPress. Det var allerede da mer enn 600 oppskrifter på bloggen og det var godt jeg da ikke visste hvilken formidabel jobb jeg hadde foran meg. Heldigvis fikk jeg kyndig veiledning av Sigrun, som guidet meg gjennom det hele, men jobben gjorde jeg selv. Det ble mange sene kveldstimer og den nye bloggen ble lansert 1. februar. Samtidig åpnet jeg også opp for annonsering på bloggen, men kun for produkter og tjenester knyttet til mat og drikke som jeg selv synes er ok.

I tillegg til stor respons fra media har jeg også fått stor og i det vesentligste god respons fra dere lesere. Det har vært utrolig gøy og inspirerende! Det er ikke mye som gleder meg mer enn å få en tilbakemelding om at noen har hatt gode erfaringer med oppskriftene mine eller funnet inspirasjon på bloggen min. Mange har meldt tilbake om at de oftere lager mat fra bunnen av, at de endelig har knekt koden for vellykkede boller – eller at de har bakt med under «Prosjekt grovbrød»!

Siden 1. februar har bloggen hatt imponerende 1,6 millioner besøk og ca 6 millioner sideoppslag! Men hva leser dere egentlig når dere er innom? Ukemenyene og enkle middagsretter er veldig populære, men tallene avslører at dere er noen skikkelige søtmonser, for det er kakeoppskriftene som er blant de mest populære! Her er de 10 mest lese blogginnleggene i 2011:

 1. Mine 10 beste kaker
 2. Verdens beste fastelavnsboller
 3. Oreokake
 4. Verdens beste pepperkaker
 5. Gulrotkake a la R.O.O.M
 6. Mine 5 suppefavoritter
 7. Panna cotta med limemarinerte blåbær
 8. Minipavlova med limekrem og blåbær
 9. Indisk kyllingsuppe med ingefær, chili og eple
 10. Sitronterte

Dette var en aldri så liten «oppsummering» av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende år. Det blir spennende å se hva det nye året bringer! Dette er for meg et eventyr hvor jeg blir med på det som er gøy og det som gir meg energi, og alt det andre blir det ikke tid til. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, kommentarer og hilsner dere har gitt meg i dette året. Jeg håper dere henger med i 2012 også, for jeg har ingen planer om å legge opp enda, og så har jeg et par nye planer! Til slutt vil jeg ønske dere et

GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!

 


, ,

9 Kommentarer

 1. Laila 30. desember 2011 at 19:26 #

  Oppsummeringen viser et fantastisk år, for en fantastisk blogg, av en fantastisk dame! Bloggen har blitt min største inspirasjonskilde og matbibel. Jeg er så takknemlig for at du legger ned så mye tid og arbeid i dette, som du deler med oss andre matglade. Tusen takk, Trine – du er helt fantastisk!
  Jeg ønsker deg og din familie et fantastisk nytt år !
  Klem fra Laila (som straks skal innta hummer til forrett, kalvefilet med portvinssaus til hovedrett og sjokolademousse med sjokoladecrumble til dessert – alt fra bloggen)

 2. GAWO 30. desember 2011 at 19:27 #

  Det er helt utrolig hva blogging kan føre til, men så er du fantastisk flink også da 🙂 Jeg er mektig imponret over alt du rekker å lage, og samtidig formidle videre i ord og bilder. Hvem trenger kokebøker lenger. Å komme inn hit til deg rekker mer enn nok. Her finner en alt en trenger. Eller kanskje en kokebok fra deg hadde vært noe? Da kunne jeg tatt den med meg på en strømøs hytte og riktig frotset i gode oppskrifter.
  Et riktig godt nytt år ønskes deg og lykke til videre med både blogg og spennende planer for nyåret.

 3. Johanne Brekkevold 30. desember 2011 at 19:52 #

  Din blogg er unik matmessig. Oppskriftene er oppnåelige for hver og en. De følger alt av trender og gleder MANGE. Når noen spør meg om oppskriften sier jeg ofte, det er «Trines». Da vet de fleste hvor de kan finne den. Takk også for en meget brukervennlig blogg, jeg bruker ofte iPhone for å lese oppskriftene på kjøkkenbenken. Takk!!!

 4. Erna Vatvedt 30. desember 2011 at 20:38 #

  Riktig godt nytt år til deg og dine! Jeg er så takknemlig for at du publiserer alle disse lekre oppskriftene. Kvalitet tvers igjennom og da mener jeg både bloggen og oppskriftene. Med tanke på alt som har skjedd i år, er det vel snart en lekker kokebok vi kan vente på?!
  Vennlig hilsen Erna Vatvedt

 5. Silje 30. desember 2011 at 22:15 #

  Gratulerer så mye med et fantastisk år, Trine! Jeg har fulgt bloggen din en god stund nå, og har ikke tall på hvor mange oppskrifter som er vel utprøvd. Hverdagsmiddagene er nok det jeg finner mest inspirasjon hos deg til, men også mange av bakverkene og dessertene dine står høyt på lista over nye yndlingsoppskrifter. Sist utprøvd er julebrødet som fikk overveldende god respons – selv fra ungdommene på julebesøk som IKKE likte julebrød 😉 At matglede er noe som smitter er det liten tvil om, da jeg i dag mottok en MMS fra julegjestene som hadde bakt en egen ladning når de kom hjem… og videre gitt oppskrifta til naboene som var på besøk! Lettfattelige oppskrifter, delikate bilder, hyppige og velskrevne innlegg gjør at siden din er en av de jeg bare må innom – minst en gang om dagen. Liker også at du oppgir kilder i de tilfellene du finner oppskrifter andre steder slik at man kan lese den aktuelle bloggen, nettsiden eller kokeboken og derigjennom bli enda mer inspirert! Bloggen din er for meg blitt som et oppslagsverk, og en stor inspirasjonskilde!

  Tusen takk, og «keep ut the good work»!

 6. Amalie 30. desember 2011 at 22:55 #

  Kan du ikke lage et innlegg om dine favoritter fra 2011? Favoritt brødbakst, dessert, middag, bakverk osv? 🙂 Hadde vært flott

 7. Ege Denne 31. desember 2011 at 13:06 #

  Godt nytt år 🙂
  GRATULERER!

  http://www.egedenne.com/2011/12/og-vinnerene-av-gulrot-bertas.html

  • Trine ;) 1. januar 2012 at 19:06 #

   Tusen takk, så gøy! 🙂

 8. Rockekokk 31. desember 2011 at 13:37 #

  Et godt nytt år til deg og!! Jeg er imponert og glad over at du når ut til så mange! Som en ekte fagperson innen matfaget gleder det meg når mat og matglede blir formidlet på en så fin og engasjerende måte som du klarer! Stå på videre i 2012!!

Legg igjen en kommentar