Økologisk tomatsalat med møøøzzarella

Da jeg var på Matstreif for et par uker siden kom jeg over en norsk og kortreist mozzarella, nærmere bestemt møøøøzzarella fra Den blinde ku. Et par boder bortenfor fristet noen fargerike og deilige økologiske tomater. Helgens forrett var i boks, selvsagt måtte det bli tomatsalat med møøøzzarella! Dette er en av mine favoritter; smaksrike tomater, samt deilig ost med min aller beste olivenolje og balsamicoeddik. Å lage god mat trenger verken å ta lang tid eller være vanskelig, så lenge man har gode råvarer til rådighet.

Tomatsalat

  • Gode, økologiske tomater, gjerne ulike sorter
  • Maldonsalt
  • Møøøzzarella eller mozzarella
  • Friske basilikumblader

Dressing

  • 3 deler god olivenolje
  • 1 del god balsamicoeddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • litt rød chili, finhakket

Skyll tomatene og skjær dem i skiver og legg i et dørslag eller lignende. Dryss over litt salt og la det stå å trekke litt. Rist litt på dørslaget, strø på litt salt til, og la det stå litt til. Saltet vil etterhvert trekke ut noe av vannet.

Mens tomatene står og trekker rister du sammen dressingen. Fordel tomatene på tallerkener eller i en liten salatbolle.

Skjær eller riv mozzarellaen og legg ved siden av. Ringle over dressingen, gi salaten et dryss med friske basilikumblader og servèr. Som tilbehør smaker det godt med hjemmebakt brød, for eksempel eltefri foccacia.

Enjoy!


, , ,

Én Kommentar

  1. Linda - Cupcakefluffan 29. september 2011 at 21:09 #

    Så gott 🙂

Legg igjen en kommentar