Da jeg var på Matstreif for et par uker siden kom jeg over en norsk og kortreist mozzarella, nærmere bestemt møøøøzzarella fra Den blinde ku. Et par boder bortenfor fristet noen fargerike og deilige økologiske tomater. Helgens forrett var i boks, selvsagt måtte det bli tomatsalat med møøøzzarella! Dette er en av mine favoritter; smaksrike tomater, samt deilig ost med min aller beste olivenolje og balsamicoeddik. Å lage god mat trenger verken å ta lang tid eller være vanskelig, så lenge man har gode råvarer til rådighet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Tomatsalat

Gode, økologiske tomater , gjerne ulike sorter
maldonsalt
mozzarella eller Møøøzzarella
friske basilikumblader

Dressing

3 deler god olivenolje
1 del god balsamicoeddik
1 fedd hvitløk , finhakket
rød chili litt , finhakket

SLIK GJØR DU

 

Skyll tomatene og skjær dem i skiver og legg i et dørslag eller lignende. Dryss over litt salt og la det stå å trekke litt. Rist litt på dørslaget, strø på litt salt til, og la det stå litt til. Saltet vil etterhvert trekke ut noe av vannet.

Mens tomatene står og trekker rister du sammen dressingen. Fordel tomatene på tallerkener eller i en liten salatbolle.

Skjær eller riv mozzarellaen og legg ved siden av. Ringle over dressingen, gi salaten et dryss med friske basilikumblader og servèr. Som tilbehør smaker det godt med hjemmebakt brød, for eksempel eltefri foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste