Laks med spicy soyasaus, asparges og eggnudler

En rask og velsmakende lakserett, som passer like godt til hverdag som til fest.

Til tre trenger du omtrent:

Laksen

  • 500-600 gram fersk laks, i porsjonsstykker
  • olivenolje
  • litt salt

Spicy soyasaus

  • ca 1 ts revet ingefær
  • 1/4-1/2 hvitløk, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 1 vårløk, finhakket
  • ca 1/2 lime, saft og skall
  • 2-3 ss olivenolje
  • 2-3 ss soyasaus
  • 1/2-1 ts flytende honning
  • frisk koriander, finhakket

Tilbehør

  • asparges eller annet tilbehør
  • 1 pakke eggnudler eller risnudler. tilberedt etter anvisningen på pakken

Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Husk å smake deg frem!

Jeg benyttet asparges som tilbehør, men her kan du benytte det du har tilgjengelig. Denne retten smaker for eksempel godt med wokede grønnsaker. Jeg kokte aspargesen et par minutter i vann tilsatt litt salt og sukker, og lot de deretter få litt farge i grillpannen.

Kok risnudlene etter anvisningen på pakken umiddelbart før servering. Risnudlene kan eventuelt erstattes med fullkornsnudler eller ris.

Server retten gjerne lagvis med nudler på bunnen, deretter grønnsaker og laks, og topp det hele med den spicy soyasausen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Enjoy!


, ,

35 Kommentarer

  1. Hilde 23. august 2011 at 21:36 #

    Hei! Du lager veldig mye god mat men lurer veldig på hvem som tar oppvasken og hvor lang tid den tar? 🙂

    Alt-i-en-form-retter er et varmt ønske fra meg!

    • Trine 24. august 2011 at 07:48 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Oppvasken er det snille mannen min som tar, uoppfordret! 🙂

      Alt-i-ett former er kjærkomment (kanskje spesielt for han som tar oppvasken), og det kommer nok flere oppskrifter på bloggen i løpet av høsten.

      • Kristin 16. september 2011 at 21:17 #

        Lagde denne lakseretten i dag og den smakte himmelsk! Kan anbefales på det sterkeste. Gleder meg til å prøve ut de andre oppskriftene dine.

        • Trine 18. september 2011 at 21:24 #

          Så bra at det smakte! 😉

  2. Mette 24. august 2011 at 21:30 #

    Så mye god mat du lager!!:) Her skal jeg kunne finne mye inspirasjon fremover:)

    • Trine 24. august 2011 at 23:12 #

      Takk, takk for hyggelig tilbakemelding! 😉

  3. Anna 29. august 2011 at 14:24 #

    Laksen og sausen var supergod til fullkornspasta og wokgrønnsaker også! Blir helt klart laget flere ganger!

  4. Rikard Häggander 30. august 2011 at 15:39 #

    Hej Trine!

    Lax är så perfekt för kryddiga rätter! Denna ser verkligen god ut. Du har många bra recept på din blogg och jag undrar om du skulle vilja få produktprover? Jag heter Rikard och jobbar på General Mills (GM) PR byrå Agency. GM har flera varumärken som Old El Paso, Haägen-Dazs, Betty Crocker och Greengiant. Om du skulle vara intresserad eller har några frågor släng gärna iväg ett mail till mig.

    Ha de gott!

    /Rikard

    • Trine 3. september 2011 at 23:08 #

      Takk for tilbudet, men jeg må nok takke nei.

  5. Kine 21. september 2011 at 16:43 #

    Testet ut denne i dag, men med ris i stedet for nudler:) kjempegodt:)) prøver å teste ut en oppskrift fra bloggen din minst en gang i uka:)) veldig masse bra oppskrifter!! 😀

    Kine!

    • Trine 21. september 2011 at 18:05 #

      Så bra at det smakte godt! 😉

  6. Audhild 27. september 2011 at 06:39 #

    Denne retten var bare deilig ! Veldig god saus til laksen. Ungene spiste opp alt .. 😉

  7. Sara 11. oktober 2011 at 09:28 #

    Dette ser fristende ut! Tenkte å prøve til middag i kveld. Ett spørsmål bare- det står risnudler i oppskriften, men på bildene ser det veldig ut som laksen ligger på eggnudler? Begge deler kan vel brukes, men hva anbefaler du?

    • Trine ;) 11. oktober 2011 at 09:33 #

      Du kan selvsagt benytte risnudler, eggnudler, ris, pasta eller hva du måtte ønske – som tilbehør til denne retten. Når du sier det så er det kanske eggnudler jeg har benyttet… Velg det tilbehøret du liker best ;).

  8. Solveig 21. november 2011 at 16:50 #

    Herlig! Du får meg til å spise mer fisk, og det er bra. 🙂

    • Trine ;) 23. november 2011 at 07:51 #

      Så bra! Fisk er sunt, året rundt! 🙂

  9. TF 30. november 2011 at 13:41 #

    Det står i oppskriften 1/2 hvitløk. Synes dette hørtes veldig mye ut. Mener du 1/2 hvitløks fed?
    Gleder meg til å teste ut oppskriften på gjester i kveld!

    • Trine ;) 30. november 2011 at 13:51 #

      Det skal være masse hvitløk i retten. Jeg benytter vanligvis kinesisk hvitløk (de uten fedd) og synes denne er mildere enn annen hvitløk. Har korrigert oppskriften til 1/4-1/2 hvitløk (ikke fedd altså), men uansett må en tilpasse hvitløksmengden til egen smak. Lykke til!

  10. Anne 6. desember 2011 at 18:20 #

    Tusen takk for god middag i dag! Laksen og sausen var fantastisk god!

  11. Maria 20. mars 2012 at 17:51 #

    Denne retten var kjempegod! Woket litt løk, brokkoli og squash, og sausen var kjempegod. Masse smak!

  12. Ina 5. april 2012 at 18:45 #

    Nydelig, har laget denne retten flere ganger nå, og er så glad for at denne oppskriften finnes 🙂 Tusen takk

  13. Svein 29. august 2012 at 08:51 #

    Så sausen skal altså ikke varmebehandles på noen måte, heller ikke hvitløken? Anbefaler du at sausen lages samtidig med resten av maten, eller kan den bli enda bedre av å stå litt og «trekke», sånn at ingrediensene avgir smak til hverandre?

  14. Line Hellberg 30. oktober 2012 at 16:15 #

    Yummy!!! Kjærestemannen min laget denne igår og han fikk klar melding om å lage større porsjon saus neste gang. For denne oppskriften skal få mange neste ganger. Tipp topp, tommel opp!!!

  15. Elin 1. november 2012 at 18:20 #

    Dette var dagens middag, og den var super på mange vis:
    – Lagde sausen i går, så var det bare å ta den ut av kjøleskapet i dag. Ikke alltid like lett å rive og finhakke med en hylende lillesøster og en storebror som demonterer ca hele stua.. 😉
    – Storebror er ikke så glad i sterk mat, så da tok bare vi voksne saus på. Pasta, asparges og laks kunne den unge mannen spise.. 🙂
    – Sunt og godt og lettvint, hva mer kan man ønske seg! 🙂

  16. Anne-Lise Crogh 3. november 2012 at 22:47 #

    Hei! Denne var kjempegod, spesielt sausen! Oppskriftene dine er alltid innertier, også hos de to små i huset på 2,5 og 4 år 🙂 Mor er spesielt takknemlig for middagstips som tar kort tid å tilberede 😉

  17. Elisabeth 6. november 2012 at 08:53 #

    Hei du,
    denne retten var supergod! Snadder soyasaus.
    Laget müslirundstykkene på søndag og de var også veldig gode.

    Savner en liten kommentar om hvor lang tid det tar å lage rettene, noen ser litt tidkrevende ut for en hverdags-ettermiddag. 😉

    • Trine ;) 6. november 2012 at 20:28 #

      Takk for det! Skal forsøke å gi tidsestimat, men det er faktisk ikke alltid så enkelt. For bloggen blir jo til mens jeg lever livet mitt. Mens jeg lager middag tar jeg meg også av fireåringen, setter på vaskemaskinen, prater med min eldste datter på telefon og rydder ut av handleposene, samtidig som jeg også noterer oppskriften og fotograferer. Det tar derfor ofte mye lengre tid for meg fra A til Å, enn hva det vil gjøre for deg å stå på kjøkkenet ditt og bare konsentrere deg om middagen. Men, jeg skal ha det i bakhodet, og prøve å bli flinkere 🙂

  18. Julie 23. januar 2013 at 13:39 #

    Denne sausen er helt fantastisk! Takk

    • Trine ;) 26. januar 2013 at 22:03 #

      Jepp 😉

  19. Silje 16. mai 2013 at 19:52 #

    Dette var vidunderlig godt! Perfekt saus; spicy, balansert og full av smak. Nydelig følge til eggnudler og laks. Asparges ble byttet ut med woket rødløk, brokkoli og gulrot, og det passet veldig godt. (Tror alle wokbare grønnsaker funker supert til denne retten)
    Tusen takk for maten! 😉

  20. Mette 16. august 2013 at 08:44 #

    Nam nam nam nam nam! Dette er ny favoritt, utrolig god smak!!!

  21. Ruth Helen 27. mai 2015 at 21:17 #

    At fisk kan smake så godt!! Dette skal absolutt lages igjen tusen takk for oppskriften!

  22. Christel 7. oktober 2015 at 08:44 #

    Sausen gjør virkelig forskjellen i denne retten, det ble kjempegodt 🙂

  23. maja 18. januar 2017 at 11:45 #

    sinnsykt god saus! alle de beste smakene jeg vet i ett

  24. Henriette 8. juli 2017 at 00:17 #

    For en nydelig middag det ble her i huset i dag. Spesielt den nydelige sausen gjorde susen. Og det beste er jo at den kan lages i god tid. Kjapp mat som garantert kommer til å stå på bordet her flere ganger. Så tusen takk.

Legg igjen en kommentar