
En rask og velsmakende lakserett, som passer like godt til hverdag som til fest.
Til tre trenger du omtrent:
Ingredienser
Laksen
500-600 g | fersk laks i porsjonsstykker |
olivenolje | |
salt litt |
Spicy soyasaus
1 ts | ingefær (ca.)revet |
1/4-1/2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
1 | vårløk , finhakket |
1/2 | lime (ca.), saft og skall |
2-3 ss | olivenolje |
2-3 ss | soyasaus |
1/2-1 ts | flytende honning |
frisk koriander , finhakket |
Tilbehør
asparges eller annet tilbehør | |
1 pakke | eggnudler eller risnudler. tilberedt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.
Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Husk å smake deg frem!
Jeg benyttet asparges som tilbehør, men her kan du benytte det du har tilgjengelig. Denne retten smaker for eksempel godt med wokede grønnsaker. Jeg kokte aspargesen et par minutter i vann tilsatt litt salt og sukker, og lot de deretter få litt farge i grillpannen.
Kok risnudlene etter anvisningen på pakken umiddelbart før servering. Risnudlene kan eventuelt erstattes med fullkornsnudler eller ris.
Server retten gjerne lagvis med nudler på bunnen, deretter grønnsaker og laks, og topp det hele med den spicy soyasausen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.
Enjoy!