En rask og velsmakende lakserett, som passer like godt til hverdag som til fest.
Til tre trenger du omtrent:

Ingredienser

Laksen

500-600 g fersk laks i porsjonsstykker
olivenolje
salt litt

Spicy soyasaus

1 ts ingefær (ca.)revet
1/4-1/2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 vårløk , finhakket
1/2 lime (ca.), saft og skall
2-3 ss olivenolje
2-3 ss soyasaus
1/2-1 ts flytende honning
frisk koriander , finhakket

Tilbehør

asparges eller annet tilbehør
1 pakke eggnudler eller risnudler. tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Husk å smake deg frem!

Jeg benyttet asparges som tilbehør, men her kan du benytte det du har tilgjengelig. Denne retten smaker for eksempel godt med wokede grønnsaker. Jeg kokte aspargesen et par minutter i vann tilsatt litt salt og sukker, og lot de deretter få litt farge i grillpannen.

Kok risnudlene etter anvisningen på pakken umiddelbart før servering. Risnudlene kan eventuelt erstattes med fullkornsnudler eller ris.

Server retten gjerne lagvis med nudler på bunnen, deretter grønnsaker og laks, og topp det hele med den spicy soyasausen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Du lager veldig mye god mat men lurer veldig på hvem som tar oppvasken og hvor lang tid den tar? 🙂

  Alt-i-en-form-retter er et varmt ønske fra meg!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Oppvasken er det snille mannen min som tar, uoppfordret! 🙂

   Alt-i-ett former er kjærkomment (kanskje spesielt for han som tar oppvasken), og det kommer nok flere oppskrifter på bloggen i løpet av høsten.

   1. Lagde denne lakseretten i dag og den smakte himmelsk! Kan anbefales på det sterkeste. Gleder meg til å prøve ut de andre oppskriftene dine.

 2. Laksen og sausen var supergod til fullkornspasta og wokgrønnsaker også! Blir helt klart laget flere ganger!

 3. Hej Trine!

  Lax är så perfekt för kryddiga rätter! Denna ser verkligen god ut. Du har många bra recept på din blogg och jag undrar om du skulle vilja få produktprover? Jag heter Rikard och jobbar på General Mills (GM) PR byrå Agency. GM har flera varumärken som Old El Paso, Haägen-Dazs, Betty Crocker och Greengiant. Om du skulle vara intresserad eller har några frågor släng gärna iväg ett mail till mig.

  Ha de gott!

  /Rikard

 4. Testet ut denne i dag, men med ris i stedet for nudler:) kjempegodt:)) prøver å teste ut en oppskrift fra bloggen din minst en gang i uka:)) veldig masse bra oppskrifter!! 😀

  Kine!

 5. Dette ser fristende ut! Tenkte å prøve til middag i kveld. Ett spørsmål bare- det står risnudler i oppskriften, men på bildene ser det veldig ut som laksen ligger på eggnudler? Begge deler kan vel brukes, men hva anbefaler du?

  1. Du kan selvsagt benytte risnudler, eggnudler, ris, pasta eller hva du måtte ønske – som tilbehør til denne retten. Når du sier det så er det kanske eggnudler jeg har benyttet… Velg det tilbehøret du liker best ;).

 6. Det står i oppskriften 1/2 hvitløk. Synes dette hørtes veldig mye ut. Mener du 1/2 hvitløks fed?
  Gleder meg til å teste ut oppskriften på gjester i kveld!

  1. Det skal være masse hvitløk i retten. Jeg benytter vanligvis kinesisk hvitløk (de uten fedd) og synes denne er mildere enn annen hvitløk. Har korrigert oppskriften til 1/4-1/2 hvitløk (ikke fedd altså), men uansett må en tilpasse hvitløksmengden til egen smak. Lykke til!

 7. Denne retten var kjempegod! Woket litt løk, brokkoli og squash, og sausen var kjempegod. Masse smak!

 8. Nydelig, har laget denne retten flere ganger nå, og er så glad for at denne oppskriften finnes 🙂 Tusen takk

 9. Så sausen skal altså ikke varmebehandles på noen måte, heller ikke hvitløken? Anbefaler du at sausen lages samtidig med resten av maten, eller kan den bli enda bedre av å stå litt og “trekke”, sånn at ingrediensene avgir smak til hverandre?

 10. Yummy!!! Kjærestemannen min laget denne igår og han fikk klar melding om å lage større porsjon saus neste gang. For denne oppskriften skal få mange neste ganger. Tipp topp, tommel opp!!!

 11. Dette var dagens middag, og den var super på mange vis:
  – Lagde sausen i går, så var det bare å ta den ut av kjøleskapet i dag. Ikke alltid like lett å rive og finhakke med en hylende lillesøster og en storebror som demonterer ca hele stua.. 😉
  – Storebror er ikke så glad i sterk mat, så da tok bare vi voksne saus på. Pasta, asparges og laks kunne den unge mannen spise.. 🙂
  – Sunt og godt og lettvint, hva mer kan man ønske seg! 🙂

 12. Hei! Denne var kjempegod, spesielt sausen! Oppskriftene dine er alltid innertier, også hos de to små i huset på 2,5 og 4 år 🙂 Mor er spesielt takknemlig for middagstips som tar kort tid å tilberede 😉

 13. Hei du,
  denne retten var supergod! Snadder soyasaus.
  Laget müslirundstykkene på søndag og de var også veldig gode.

  Savner en liten kommentar om hvor lang tid det tar å lage rettene, noen ser litt tidkrevende ut for en hverdags-ettermiddag. 😉

  1. Takk for det! Skal forsøke å gi tidsestimat, men det er faktisk ikke alltid så enkelt. For bloggen blir jo til mens jeg lever livet mitt. Mens jeg lager middag tar jeg meg også av fireåringen, setter på vaskemaskinen, prater med min eldste datter på telefon og rydder ut av handleposene, samtidig som jeg også noterer oppskriften og fotograferer. Det tar derfor ofte mye lengre tid for meg fra A til Å, enn hva det vil gjøre for deg å stå på kjøkkenet ditt og bare konsentrere deg om middagen. Men, jeg skal ha det i bakhodet, og prøve å bli flinkere 🙂

 14. Dette var vidunderlig godt! Perfekt saus; spicy, balansert og full av smak. Nydelig følge til eggnudler og laks. Asparges ble byttet ut med woket rødløk, brokkoli og gulrot, og det passet veldig godt. (Tror alle wokbare grønnsaker funker supert til denne retten)
  Tusen takk for maten! 😉

 15. At fisk kan smake så godt!! Dette skal absolutt lages igjen tusen takk for oppskriften!

 16. Knallgod saus dette! (Og faktisk enda litt bedre med en skje med sesamfrø i tillegg..) men over til spørsmålet: jeg er dårlig på å ta vare på rester, da jeg er usikker på hvor lenge ting holder seg. Lagde f.eks for mye av denne sausen. Hvor lenge tror du den holder seg i kjøleskapet? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste