Timianbakt lårstek av Stangekylling med rotgrønnsaker og tomatsaus

I dag er det St. Valentines dag, eller alle hjerters dag, som det også kalles. Dette er dagen for å dyrke kjærligheten og romantikken, med gaver og oppmerksomhet, blant annet. På en mandag er det kanskje litt begrenset hva en kan finne på, men hva med å overraske din kjære med et velsmakende, romatisk måltid? Det sies at veien til hjertet går via magen, kanskje det er noe i det? I kyllinglåret sitter det beste og saftigste kjøttet, og med en lårstek er du er nærmest garantert et godt resultat. Retten er enkel å lage og det meste ordner seg selv i ovnen, mens du kan gjøre helt andre ting, som å legge barna eller kose deg i armkroken til din kjære. Til et romantisk måltid til to trenger du:

2 lårsteker av kylling
salt og pepper
frisk timian
smør
cherrytomater, delt i to

poteter, i terninger
sellerirot, i terninger
rødløk, i terninger
olivenolje
maldonsalt

2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 rød chili, finhakket
olivenolje
1/2 boks hermetiske (knuste) tomater
ca 1 ss soyasaus
4-5 ss (mat)fløte
friske krydderurter
salt og pepper

Gni inn lårsteken i salt, pepper og finhakket timian og brun i smør på alle sider. Stek videre i ildfast fat ved ca 180 grader i ca 35 minutter, til den er ferdigstekt. La tomatene (med litt olivenolje og maldonsalt over) steke sammen med kyllingen. La lårsteken få hvile ca 10 minutter.

Stek poteter, selleri og rødløk i ovnen ved ca 225 grader, til grønnsakene er møre og fine og rotfruktene har fått litt farge i kantene. Hvis du vil ha mere farge på de kan du eventuelt sette på varmluftseffekt de siste minuttene.

Så står tomatsausen for tur. Fres finhakket hvitløk og chili i litt olivenolje, til løken er blank, men ikke så mye at den tar farge. Tilsett tomatene og la det stå å koke 5-10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser, til du får ønsket konsistens på sausen. Smak til med soyasaus, fløte, krydder og friske krydderurter.

Skjær lårsteken i skiver og anrett kyllingskivene oppå de ovnssteket grønnsakene. Serveres med tomatsaus og frisk timian.

Vintips: Villa Borghetti Valpolicella Classico

Desserttips: Fruktdessert for voksne

Enjoy!


, , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar