Potetsalat, gravet laks og sennepssaus
Har du i likhet med meg rester av gravet laks eller annet pålegg fra jula, kan du forsøke denne potetsalaten. Dette har vært min oppskrift i snart 25 år, og er alltid velsmakende og populær i enhver sammenheng. Du trenger:
ca 10 kokte poteter (avkjølte), i terninger1 liten rød eller gul løk, i små biterca 6 cm purre, litt «stilk» og litt «grønt», i tynne strimler3 dl lettrømme100 gram lettmajones1-2 ts Dijonsennepsalt og pepper
Kutt opp poteter, løk og purre og ha i en bolle. Bland sammen lettrømme og majones i en annen bolle og smak til med sennep, salt og pepper. Bland forsiktig grønnsaker og rømmeblanding, og potetsalaten er klar til servering. Potetsalaten kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, så ta vare på restene, potetsalaten blir faktisk bedre når den har stått en dag eller to.
En enkel sennepssaus til gravlaksen kan du for eksempel lage ved å smake til creme fraiche (gjerne lettvarianten) med sennep, salt og pepper. Serveres med lefser eller godt brød. Et godt vintips til er Rolly Gassmann Sylvaner 2007/2008.
Publisert 7. 1. 2010
Hmmmmm. Det så virkelig deilig ut!! Den MÅ jeg jammen prøve meg på!! Flotte delikate og fristende bilder du har i bloggen din!! Takk for inspirasjon! Hilsen Linetoppen
Åå så herlig med en ordentlig matblogg! Nå har du nok en fast leser i meg som skal prøve ut oppskriftene dine 🙂 Moro å prøve seg frem på kjøkkenet.
Hei, blei så inspirert av bloggen din.
I kveld skal potetsalaten din prøvest i lag med masse annet god mat, i lag med mangen gode venner.
Gleder meg til å smake den 🙂
Tips: ha i litt hakket sylteagurk…
Hvor mange er denne potetsalaten beregnet for?