Både urtehagen på hytta og hjemme bugner av fine, friske og fristende urter. Det er alltid gøy å høste selvdyrkede urter og grønnsaker, for så å bruke dem i matlagingen. Og så smaker det så mye bedre, for selvgjort er jo velgjort! Jeg har her laget en salsa verde, som er en grønn urtesaus som tradisjonelt består av blant annet persille, kapers, olivenolje og sennep. Salsa verde er godt tilbehør til grillet svinefilet, som jeg her serverte sammen med en lun potetsalat med spinat og paprika. Gode og sommerlige smaker! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Kjøtt og tilbehør

700 g svinefilet (ca.)
potetsalat med spinat og paprika

Salsa verde

2-3 ss persille , finhakket
1-2 ss mynte , finhakket
1-2 ss dill , finhakket
1-2 ss dijonsennep
1-2 ts kapers , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1 dl olivenolje
1-2 klyper chiliflak

SLIK GJØR DU

Lag potetsalat etter oppskriften.

Potetsalat

Bland sammen olivenolje og sennep og tilsett finhakkede urter og hvitløk. Smak til med chiliflak (eller nykvernet sort pepper). Du kan enten finhakke ingrediensene godt før du blander dem sammen, eller benytte en stavmikser hvis du ønsker en jevnere blanding.

Grill svinefileten på forholdsvis sterk varme (direkte grilling) til du får en fin stekeskorpe over det hele. Stikk inn et steketermometer (som tåler et opphold på grillen) i den mest kjøttfulle delen og legg kjøttstykket på en sone som gir indirekte varme. Pensle fileten med ca halvparten av salsaen og snu den av og til. Når fileten har en kjernetemperatur på ca. 65 grader tar du den av grillen og legger litt folie lett over. La steketermometeret fremdeles sitte i. La fileten hvile i ca 10 minutter eller til fileten har ønsket kjernetemperatur (ca. 68 grader), før du skjærer den opp i passende skiver.

Svinefilet med salsa verde og potetsalat

Server svinefileten sammen med potetsalaten, og drypp resten av salsaen over. (Prøv gjerne også salsa verde og potetsalaten til grillet fisk. Kjempegodt!)

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vad gott och fräscht det ser ut! Visst är det härligt med färska örter! Salsa Verde var det länge sedan jag gjorde – dags att damma av det receptet. Ibland har jag även några sardellfiléer i salsan – det passar förvånansvärt bra ihop med fläskköttet.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  2. hei du ! lurer litt på dette med chiliflak som du skriver i flere av dine oppskrifter ? Er det vanlig chili som du hakker opp eller noe eget som heter chili flak ?

    mvh Monica

  3. Hei. Lager middag etter oppskriftene dine hver uke. Så mye bra! Men i denne oppskriften virker ikke linken til potetsalaten. Hvor finner jeg den nå?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste