Har du i likhet med meg rester av gravet laks eller annet pålegg fra jula, kan du forsøke denne potetsalaten. Dette har vært min oppskrift i snart 25 år, og er alltid velsmakende og populær i enhver sammenheng. Du trenger:

ca 10 kokte poteter (avkjølte), i terninger
1 liten rød eller gul løk, i små biter
ca 6 cm purre, litt “stilk” og litt “grønt”, i tynne strimler
3 dl lettrømme
100 gram lettmajones
1-2 ts Dijonsennep
salt og pepper
Kutt opp poteter, løk og purre og ha i en bolle. Bland sammen lettrømme og majones i en annen bolle og smak til med sennep, salt og pepper. Bland forsiktig grønnsaker og rømmeblanding, og potetsalaten er klar til servering. Potetsalaten kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, så ta vare på restene, potetsalaten blir faktisk bedre når den har stått en dag eller to.

En enkel sennepssaus til gravlaksen kan du for eksempel lage ved å smake til creme fraiche (gjerne lettvarianten) med sennep, salt og pepper. Serveres med lefser eller godt brød. Et godt vintips til er Rolly Gassmann Sylvaner 2007/2008.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hmmmmm. Det så virkelig deilig ut!! Den MÅ jeg jammen prøve meg på!! Flotte delikate og fristende bilder du har i bloggen din!! Takk for inspirasjon! Hilsen Linetoppen

  2. Åå så herlig med en ordentlig matblogg! Nå har du nok en fast leser i meg som skal prøve ut oppskriftene dine 🙂 Moro å prøve seg frem på kjøkkenet.

  3. Hei, blei så inspirert av bloggen din.

    I kveld skal potetsalaten din prøvest i lag med masse annet god mat, i lag med mangen gode venner.

    Gleder meg til å smake den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste