Eplekake

Her kommer oppskrift på en enkel og god eplekake som alltid blir vellykket:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 3-4 epler
  • en neve mandler
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 ts kanel

Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret (som er delt i små terninger). Knekk eggene oppi en liten bolle og visp de sammen med en gaffel. Røres raskt inn i smørdeigen. Røren skal være ganske løs.

Smør en springform, ca. 22 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på brunt sukker, kanel og strimlede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Serveres lunken med vaniljeis eller en liten kremklatt!

Se oppdatert versjon av eplekaken HER


, , ,

31 Kommentarer

  1. Esther 12. september 2010 at 19:57 #

    >Denne kaka måtte jeg bare prøve, og den var SÅ lett å lage,og resultatet var en ordentlig blid ektemann;)så takk for oppskriften!

  2. Hilde 29. september 2010 at 16:17 #

    >Nå er kaken bakt og lykkelige unger gleder seg til å fortære den – jeg trenger jo ikke kokebøker lenger – kan bare titte inn til deg – her er det alltid noe inspirerende å finne… Tusen takk for at du deler.HIlde

  3. Fanny 10. juni 2011 at 14:00 #

    Nå har jeg bakt min aller første eplekake, og jeg valgte å følge denne oppskriften, nå står den i ovnen og jeg gleder meg til å se resultatet! Tusen takk for en fin og lett oppskrift.

  4. kari 28. september 2011 at 07:12 #

    Nå har jeg fulgt siden din lenge og anbefalt til mine venner, og etter å ha servert denne kaken i går etter deilig fårikål var virkelig høststemningen perfekt:) takk for nok en fantastisk oppskrift!

  5. Jana 12. oktober 2011 at 15:15 #

    Det eneste jeg kan skrive er FANTASTIK! Tusen takk for oppskriften: ) Kaken med vaniljeis = symfoni: )

  6. Monica 25. februar 2012 at 15:20 #

    Nam, denne ser god ut! Hver gang jeg er innom her ender jeg opp med å lage noe. For en inspirasjon du er!!
    Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni? Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen. Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover. Tilslutt legges et lokk av samme deig over. Høres dette ut som noe du har oppskrift på? 🙂

  7. Silje Ingebrigtsen 12. oktober 2012 at 14:14 #

    Min faste eplekakeoppskrift som har fulgt meg i årevis er nå byttet ut med denne! Har bakt den tre ganger nå i løpet av litt over en uke, og den har blitt en favoritt hos både tre- og ettåringen i huset! Akkurat nå står en ny variant med et par bananer tilsatt i røra i ovnen og godgjør seg! Høst + eple + kake = LYKKE!

    • Trine ;) 15. oktober 2012 at 20:57 #

      Så bra at eplekaken faller i smak! 🙂

  8. Agnes 30. oktober 2012 at 20:14 #

    Helt kanon god! Trodde først det var noe feil med oppskriften fordi det ble lite røre, men neida, den hevet seg 3 ganger i størrelsen. Takk!

  9. Gudny 1. november 2012 at 17:55 #

    Nettopp prøvd denne oppskriften og den var veldig god 🙂

    Takk 🙂

  10. Stine 22. november 2012 at 20:05 #

    Hei! Kanskje et litt dumt spørsmål, men skal brunt sukker i røren eller brukes det som topping på eplene?

    • Trine ;) 23. november 2012 at 23:23 #

      Det brune sukkeret skal brukes til topping. Har oppdatert oppskriften. 🙂

  11. Anja 1. september 2013 at 19:11 #

    Hei! Jeg lurer på om jeg bør dobble eller tripple oppskriften for å lage en langpanne versjon av kaken? Har prøvd oppskriften din før, og vet at den er kjempe god! På forhånd, takk 🙂

    • Jon 13. oktober 2013 at 17:01 #

      Anja:
      Jeg ville prøvd trippel til stor langpanne, jeg prøvde 2,5 i mangel på flere egg, men ble allikevel noe «tynn» men smaken var fantastisk! 🙂

      • Eli Kolstad 14. august 2017 at 11:07 #

        Hvis du regner på areal/ volum, ser det ut til at 4 x oppskrift blir mer riktig til stor langpanne… Skal prøve det nå!

  12. Yvonne 6. september 2014 at 20:24 #

    Nydelig og så enkel kake

  13. Mari 17. september 2014 at 08:17 #

    Min kake ble kjempegod! Men den hevet seg ikke så den ble kjempelav. Hva gjør jeg galt?

    • Thea 8. oktober 2017 at 11:59 #

      Min kake ble også flat, hevet seg ikke selv om oppskriften ble fulgt nøye…. noen forslag Trine?

  14. May 25. november 2014 at 13:32 #

    Skal den avkjøles i formen? Prøvde å ta den ut, men da revnet den bare…

    • Trine ;) 26. november 2014 at 00:14 #

      Ja, de fleste formkaker må avkjøles på rist før du tar den ut av formen.

  15. Lena 16. august 2015 at 16:32 #

    Hei,

    Kan røren stå i kjøleskapet i noen timer, tror du? =) tusentakk for svar!

  16. Turid Dahl 11. september 2015 at 11:35 #

    Skal mandlene males, Hannes eller være hele?

  17. Mette 18. september 2015 at 12:41 #

    Hei. Kan melet byttes ut m glutenfritt mel?

  18. Sonja 27. september 2015 at 09:05 #

    Jeg brukte Semper min og stekte på190grader, gikk fint.

  19. Kenneth 2. oktober 2015 at 17:03 #

    Kjempegod kake… Hvor lang steketid om man dobbler røren?

  20. Bjørg 12. oktober 2015 at 20:32 #

    Denne er veldig lett å lage glutenfri ved å bruke 125 gr Toro lys melblanding.
    Jeg har de siste gangene lagt et lag med halve stenfrie plommer og trykket de ned i deigen før jeg har lagt på epler. Det gir en god og frisk smak

  21. Marianne 9. november 2015 at 18:46 #

    Tusen takk for en kjempe enkel oppskrift og god kake. Da blir det mer eplekake her i huset fremover.. for dette var lekende lett !

  22. Synne 3. mai 2016 at 20:10 #

    Er det mulig å bruke rapsolje istedet for smør? 🙂

    • Trine ;) 31. august 2016 at 00:59 #

      Nei.

  23. Bjørg Myhre Marthinsen 6. oktober 2016 at 15:13 #

    Kan den fryses , veldig bra kake, men skal spises lørdag ???

  24. Linda 22. september 2017 at 15:44 #

    Nettopp laget denne, fantastisk god, men altfor liten… har tre barn så da går det fort..;) Den beste eplekake jeg har smakt. Skal lages snart igjen! Hvilken form ville du brukt om du doblet oppskriften Trine? Takknemlig for svar:-)

Legg igjen en kommentar