Nudler er alltid populært her hjemme, og denne varianten med marinert kjøttdeig, sprø grønnsaker og en smakfull hoisinsaus fikk virkelig ben å gå på. Er du litt kjapp på labben har du middagen klar på ca. 20 minutter. Prøv den du også!
Ingredienser
KJØTTDEIG & MARINADE
400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
3 ss | soyasaus |
2 ts | sesamolje |
1 ts | riseddik |
1 ts | sukker |
1 ts | chilipasta (sambal oelek) |
nykvernet sort pepper |
NUDLER & WOK
1 | rødløk , i tynne båter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 | gulrøtter , i tynne strimler |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
1 neve | aspargesbønner |
1 | vårløk , i tynne ringer |
250 g | eggnudler , tilberedt etter anvisningen på pakken |
WOKSAUS
1 dl | hoisinsaus |
1 ss | soyasaus |
1-2 ts | chilipasta (sambal oelek) |
SLIK GJØR DU
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og rør den raskt inn i kjøttdeigen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor. Rør sammen ingrediensene til woksausen, smak deg frem til ønsket styrke med chilipastaen. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje. Bruk middels til sterk varme. Tilsett løken mot slutten av steketiden og la den steke sammen med kjøttdeigen et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, gulrøtter, paprika og aspargesbønner. La det få surre med et par minutter under omrøring, til grønnsakene er gjennomvarme. Sil kokevannet av nudlene, ha dem oppi sammen med kjøtt- og grønnsaksblandingen, og tilsett deretter woksausen. Vend det hele forsiktig sammen, og la det stå å trekke i ca. 1 minutt. Strø finsnittet vårløk over og server umiddelbart.
TIPS
- Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Miniasparges, sukkererter og squash smaker for eksempel godt i denne woken.
- Variér gjerne med kjøttdeig av kylling eller svin.
- Har du ikke sambal oelek kan du benytte finhakket rød chili etter smak.
ENJOY!
Hva kan jeg erstatte riseddiken med?
Du kan erstatte det med en løsning av eddik, vann og sukker 😉
Takk for mange fine oppskrifter. Denne skal jeg prøve i dag 🙂
Hei,
Kan en bruke wokpanne?
Ja, det kan du selvsagt!
Denne retten ble supergod med vegansk farse (kjøtterstatning). Tips til alle vegetarianere der ute. Takk for mange gode oppskrifter, Trine 🙂
Fantastisk! Rask og veldig god middag!
Nam, dette var skikkelig, skikkelig godt! En ny hverdagsfavoritt, tusen takk!
Kan en bruke vanlig eddik?
Denne er fantastisk god. Rett og slett blitt en av mine favoritter. Takk for super oppskrift.
Skikkelig god wok,laget den idag.Var godt med sprø,deilige sukkererter i den.Enkelt,kjapt og godt.
Kan man benytte vanlig raps/soyaolje fremfor sesamolje?
Knallgodt!!
Så bra! 🙂
Nå har jeg laget denne to ganger. Først m biffkjøtt og i dag m karbonadedeig. Den er kjempegod!! Hele familien er enige! Endelig har jeg lært å lage god wokTusen takk!
Hei! Hva skal være i marinaden, og i woksausen? blir litt usikker på hva som skal være hvor
Ingrediensene til hhv. marinaden og woksausen står oppført i hver sin «bolk» i ingrediensoversikten, så det burde ikke være noen tvil om hva som skal være hvor?
Kanongodt!
Denne har blitt en hit her i huset, Men jeg er vegeterianer og mannen ikke, så jeg lager halvparten originalt og halvparten vegansk. Begge er enige, den er helt nydelig! Takk.
Dette var virkelig et lekkert måltid.Å marinere kyllingkjøttdeigen var et løft på smaken.
I mangel av flere ingredienser laget jeg blant annet Hosinsausen selv. Det gikk så greit. Takk for at du alltid gir tips til alternativer for oss som ikke har alt i kjøleskapet. Fortsett med det.
Veldig, veldig godt!! Hele familien var enig 🙂 – tusen takk for enda en god oppskrift
Kan man erstatte kjøtt med laks, tror du?
Favorittwook. Kjapp og veldig enkel å lage.