Med noen grønnsaker fra grønnsaksskuffen og et par bokser med hermetiske kikerter, linser og tomater på lur, kan du trylle frem et enkelt, næringsrikt og smakfullt måltid på relativt kort tid. I denne oppskriften har jeg også tilsatt kokosmelk, karripasta og andre gode smaker - og resultatet er en smakfull og fargerik vegetarisk thaigryte. Prøv den du også!
Ingredienser
GRYTERETTEN
1 | rødløk , i tynne båter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ts | ingefær , finrevet |
3 ss | rød karripasta , smak til |
1 ss | tomatpuré |
400 g | kokosmelk |
300 g | hermetiske tomater |
200 g | søtpotet , i små terninger |
1 | gulrot , i små terninger |
1 | grønn paprika , i tynne strimler |
300 g | kikerter |
300 g | røde linser |
3 | vårløk , finsnittet |
8 | cherrytomater , i båter |
1/2-1 ts | sukker , smak til |
1 1/2-2 ts | soyasaus , smak til |
litt | salt , smak til (om nødvendig) |
1 | lime (saften), smak til |
frisk koriander |
TILBEHØR
4 porsjoner | jasminris |
2-4 | nan |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Tilsett løken og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, og tilsett deretter hvitløk og ingefær. La det surre med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karripasta. La det surre i ytterligere 1 minutt og tilsett kokosmelk og hermetiske tomater, samt søtpotet, gulrot og paprika. Gi det hele et oppkok og la sausen småkoke i ca. 15 minutter under lokk. Skyll kikerter og røde linser i kaldt vann, til det slutter å skumme. Ha det i gryta sammen med vårløken og la det koke videre til grønnsakene er møre og gode. Smak til med limesaft, fiskesaus, soyasaus, sukker og eventuelt litt mer karripasta.
Rett før servering tilsettes cherrytomater og koriander. Når tomatene er gjennomvarme er gryteretten klar for servering, med ris og nan som tilbehør.
TIPS
- Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på denne retten. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet som du skal steke løken i med en nøytral matolje.
- Kokosmelken kan eventuelt erstattes helt eller delvis med matfløte.
- Vær oppmerksom på at karripastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
- Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker i gryteretten. Søtpoteten kan for eksempel erstattes med gresskar, og ellers smaker det godt med rotgrønnsaker, aspargesbønner, sukkererter og/eller squash i denne gryta.
VELBEKOMME!
Hei, med fiskesaus i er den vel ikke vegetarisk?
Nei, og jeg har derfor slettet fiskesausen i ingredienslisten. Man får balansert smakene godt med soyasaus og salt også. Personlig liker jeg å smake til med litt asiatisk fiskesaus også, men så er jeg heller ikke vegetarianer (bare veldig glad i vegetarisk mat).
Hvor mye fiskesaus skal det være hvis man har med dette, og når tilsettes det?
Laget Thai Vegetargryte. Den er kjempegod. Har en datter( student i Chicago), som er vegetarianer.
Rød eller grønn karripasta?
Hei!
Er det mulig å fryse restene ned, og vil den smake like godt etter frossen tilstand??
Denne virker kjempegod! Kan den lages dagen I forveien, frem til cherrytomatene og koriander skal tilsettes?
Hei,
Jeg ønsker å erstatte de kokte linsene med rå. Hvor mange gram rå linser erstatter en pakke kokte?
Denne var fantastisk god. Godt likt av vegeterianeren og alle oss andre. Synes oppskriftene dine er tydelige og gir gode smaksopplevelser!!
Hei. Er det mulig å fryse denne retten ned for senere servering ?
Dette blir en av våre favorittretter!!! Kjempegod smak, utrolig mettende.
Tusen takk for tilbakemeldingen, hyggelig å høre at oppskriften falt i smak!
Ikke helt thai og når det foreslås nan brød til blir det ytterligere forsterket . God smak men ikke helt thai .