ANNONSE - GOGREEN

VEGETARISK THAIGRYTE

Med noen grønnsaker fra grønnsaksskuffen og et par bokser med kikerter og linser på lur, kan du trylle frem et enkelt, næringsrikt og smakfullt måltid på relativt kort tid. Jeg har her brukt GoGreen økologiske kikerter og røde linser, som er ferdigkokte og klar til bruk – og derfor ypperlig å benytte i en slik rett. Kikerter og linser tilfører viktige næringsstoffer og er en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten metter godt i magen også. I denne oppskriften har jeg også tilsatt kokosmelk, karripasta og andre gode smaker - og resultatet er en smakfull vegetarisk thaigryte. Prøv den du også!

 • Difficulty: enkel
 • Servings: 4 porsjoner
 • Time: ca. 30 minutter
 • Kjøkken:
 • Type rett:
Annonse

Ingredienser

GRYTERETTEN

1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts ingefær , finrevet
3 ss rød karripasta , smak til
1 ss tomatpuré
400 g kokosmelk
1 boks GoGreen hermetiske tomater
200 g søtpotet , i små terninger
1 gulrot , i små terninger
1 grønn paprika , i tynne strimler
1 boks GoGreen kikerter
1 boks GoGreen røde linser
3 vårløk , finsnittet
8 cherrytomater , i båter
1/2-1 ts sukker , smak til
1 1/2-2 ts soyasaus , smak til
litt salt , smak til (om nødvendig)
1 lime (saften), smak til
frisk koriander

TILBEHØR

4 porsjoner jasminris
2-4 nan

SLIK GJØR DU

Vegetarisk thaigryte

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Tilsett løken og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, og tilsett deretter hvitløk og ingefær. La det surre med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karripasta. La det surre i ytterligere 1 minutt og tilsett kokosmelk og hermetiske tomater, samt søtpotet, gulrot og paprika. Gi det hele et oppkok og la sausen småkoke i ca. 15 minutter under lokk. Skyll kikerter og røde linser i kaldt vann, til det slutter å skumme. Ha det i gryta sammen med vårløken og la det koke videre til grønnsakene er møre og gode. Smak til med limesaft, fiskesaus, soyasaus, sukker og eventuelt litt mer karripasta.

Rett før servering tilsettes cherrytomater og koriander. Når tomatene er gjennomvarme er gryteretten klar for servering, med ris og nan som tilbehør.

Vegetarisk thaigryte

TIPS

 • Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på denne retten. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet som du skal steke løken i med en nøytral matolje.
 • Kokosmelken kan eventuelt erstattes helt eller delvis med matfløte.
 • Vær oppmerksom på at karripastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
 • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker i gryteretten. Søtpoteten kan for eksempel erstattes med gresskar, og ellers smaker det godt med rotgrønnsaker, aspargesbønner, sukkererter og/eller squash i denne gryta.

Vegetarisk thaigryte

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Nei, og jeg har derfor slettet fiskesausen i ingredienslisten. Man får balansert smakene godt med soyasaus og salt også. Personlig liker jeg å smake til med litt asiatisk fiskesaus også, men så er jeg heller ikke vegetarianer (bare veldig glad i vegetarisk mat).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.