Med noen grønnsaker fra grønnsaksskuffen og et par bokser med hermetiske kikerter, linser og tomater på lur, kan du trylle frem et enkelt, næringsrikt og smakfullt måltid på relativt kort tid. I denne oppskriften har jeg også tilsatt kokosmelk, karripasta og andre gode smaker - og resultatet er en smakfull og fargerik vegetarisk thaigryte. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRYTERETTEN

1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts ingefær , finrevet
3 ss rød karripasta , smak til
1 ss tomatpuré
400 g kokosmelk
300 g hermetiske tomater
200 g søtpotet , i små terninger
1 gulrot , i små terninger
1 grønn paprika , i tynne strimler
300 g kikerter
300 g røde linser
3 vårløk , finsnittet
8 cherrytomater , i båter
1/2-1 ts sukker , smak til
1 1/2-2 ts soyasaus , smak til
litt salt , smak til (om nødvendig)
1 lime (saften), smak til
frisk koriander

TILBEHØR

4 porsjoner jasminris
2-4 nan

SLIK GJØR DU

Vegetarisk thaigryte

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Tilsett løken og la den steke på middels varme i 3-4 minutter, og tilsett deretter hvitløk og ingefær. La det surre med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karripasta. La det surre i ytterligere 1 minutt og tilsett kokosmelk og hermetiske tomater, samt søtpotet, gulrot og paprika. Gi det hele et oppkok og la sausen småkoke i ca. 15 minutter under lokk. Skyll kikerter og røde linser i kaldt vann, til det slutter å skumme. Ha det i gryta sammen med vårløken og la det koke videre til grønnsakene er møre og gode. Smak til med limesaft, fiskesaus, soyasaus, sukker og eventuelt litt mer karripasta.

Rett før servering tilsettes cherrytomater og koriander. Når tomatene er gjennomvarme er gryteretten klar for servering, med ris og nan som tilbehør.

Vegetarisk thaigryte

TIPS

 • Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på denne retten. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet som du skal steke løken i med en nøytral matolje.
 • Kokosmelken kan eventuelt erstattes helt eller delvis med matfløte.
 • Vær oppmerksom på at karripastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
 • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker i gryteretten. Søtpoteten kan for eksempel erstattes med gresskar, og ellers smaker det godt med rotgrønnsaker, aspargesbønner, sukkererter og/eller squash i denne gryta.

Vegetarisk thaigryte

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nei, og jeg har derfor slettet fiskesausen i ingredienslisten. Man får balansert smakene godt med soyasaus og salt også. Personlig liker jeg å smake til med litt asiatisk fiskesaus også, men så er jeg heller ikke vegetarianer (bare veldig glad i vegetarisk mat).

 1. Laget Thai Vegetargryte. Den er kjempegod. Har en datter( student i Chicago), som er vegetarianer.

 2. Denne virker kjempegod! Kan den lages dagen I forveien, frem til cherrytomatene og koriander skal tilsettes?

 3. Hei,
  Jeg ønsker å erstatte de kokte linsene med rå. Hvor mange gram rå linser erstatter en pakke kokte?

 4. Denne var fantastisk god. Godt likt av vegeterianeren og alle oss andre. Synes oppskriftene dine er tydelige og gir gode smaksopplevelser!!

 5. Ikke helt thai og når det foreslås nan brød til blir det ytterligere forsterket . God smak men ikke helt thai .

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste