Kylling tikka masala er alltid populært, og jeg har derfor blitt inspirert til å lage en vegetarisk og litt enklere variant av den britisk-indiske favorittretten. Velduftende krydder og deilige tomater lager sammen magi i den smaksrike sausen. Kyllingen er byttet ut med søtpotet, gulrot og røde linser - som sammen med sausen gir gode smaker, samtidig som det metter godt i magen. Prøv denne neste gang du skal ha kjøttfri mandag, tirsdag eller hvilken som helst annen dag!

Ingredienser

VEGETAR TIKKA MASALA

2 løk , i tynne skiver
2-3 ss nøytral olje , til steking
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , revet
2-3 ts tandoori masala krydder
2 ts paprikapulver
1 1/2 ts malt koriander
1 1/2 ts malt spisskummin
1/2-1 ts chilipulver
2 ss tomatpuré
600 g hermetiske tomater , hakkede
2 1/2 dl kremfløte
200 g søtpotet , i terninger
2 gulrot , i terninger
1 rød paprika , i terninger
300 g røde linser , avrent og skylt
1/2 lime , saften
1 neve cashewnøtter , finhakket
frisk koriander
salt (smak til)

RAITA & TILBEHØR

1 plommetomat , i små terninger
1/4 agurk , i små terninger
1/4 rødløk , i små terninger
200 g gresk yoghurt eller annen matyoghurt
frisk koriander , finhakket
salt og pepper (smak til)
1/2 ts spisskumminfrø , ristet i tørr panne
4 porsjoner basmatiris , tilberedt etter anvisningen
mangochutney
2 nan

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene til gryteretten, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk, men ikke så lenge at den tar farge. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden. Tilsett deretter krydderet og rør godt sammen, og tilsett deretter tomatpureen. La det stå å surre i ca. 1 minutt og tilsett deretter hermetiske tomater, fløte, søtpotet, gulrot og paprika. Gi det hele et oppkok og la det stå å småkoke under lokk til grønnsakene er møre, etter ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på terningene). Tilsett (ferdig kokte) røde linser etter ca. 15 minutter koketid (bruk et dørslag eller lignende og skyll dem i kaldt vann til vannet slutter å skumme), og la de koke med. Smak til med limesaft og eventuelt mer krydder om nødvendig. Rett før servering tilsettes finhakkede cashewnøtter.

Mens gryteretten koker kan du lage raita. Fjern den bløte kjernen i tomaten, skjær opp den og de øvrige grønnsakene i små terninger. Ha grønnsakene i en liten bolle, tilsett yoghurt og vend forsiktig sammen. Smak til med salt, pepper og frisk koriander. Rist spisskummenfrøene i en tørr stekepanne og strø dem over raitaen rett før servering.

Gi tikka masalaen et dryss med frisk koriander og server den sammen med raita, nan, mangochutney og basmatiris.

TIPS

  • Linsene kan gjerne byttes ut med kikerter, hvis du heller foretrekker det. Søtpotet og gulrøtter kan helt eller delvis erstattes med andre grønnsaker, som for eksempel blomkål.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste