Lag en enkel og smakfull tomatsuppe fra bunnen av med hermetiske tomater. Topp den med rester fra kjøleskapet - for eksempel pasta, som jeg har gjort her.
Ingredienser
1 | løk , finhakket |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
2-3 ss | nøytral matolje til steking |
2 ss | tomatpuré |
800 g | hermetiske tomater , hakkede |
6 dl | vann |
1 dl | melk eller matfløte |
1 1/2-2 ss | kyllingfond eller 2 buljongterninger (se tips) |
1/2 ts | sukker (ca.) |
1 ts | tørket oregano |
salt og pepper | |
pasta , ferdig kokt | |
basilikum eller andre friske urter | |
2-3 klyper | chiliflak |
extra virgin olivenolje | |
ostesmørbrød el. |
SLIK GJØR DU
Kok pasta etter anvisningen på pakken (eller bruk pastarester).
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha i tomatpureen og la det surre et par minutter, før du tilsetter tomater, vann, buljong/fond og melk/matfløte. Smak til med sukker, oregano, salt og pepper. La suppen koke i ca. 10 minutter.
Dersom du ønsker det kan du servere suppen som den er, eller så kan du kjøre den med en stavmikser/blender til du har en jevn suppe. Smak til med mer sukker eller krydder, om nødvendig. Ha i pasta (dersom pastaen er kald må du la suppen stå å trekke litt, slik at pastaen blir varm. Server suppen rykende varm, toppet med friske urter, chiliflak og gjerne litt av din beste olivenolje. Server gjerne ostesmørbrød som tilbehør, eller en skive godt brød.
TIPS
- Varier gjerne suppen med ulik topping, for eksempel hardkokt egg eller krutonger.
- Bruk gjerne pastarester. Ferdig kokt pasta holder seg fint 2-3 dager i kjøleskap.
- Hvis du vil lage en vegetarisk suppe, kan du bytte ut kyllingfond/buljong med grønnsaksfond/buljong.
- Suppen kan fryses.
VELBEKOMME!
Lag denne.
Inkluderer de 800 gram hermetiske tomater også tomatkraften den ligger i ?
Ja 🙂
Når skal vannet i?
Det skal inn sammen med tomatene. Oppdatert nå. 🙂
Denne er bare nydelig! Lager denne (og Gulrotsuppe à la Kari) ukentlig. Takk for all matglede i hverdagen!