Lag en enkel og smakfull tomatsuppe fra bunnen av med hermetiske tomater. Topp den med rester fra kjøleskapet - for eksempel pasta, som jeg har gjort her.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 løk , finhakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
2-3 ss nøytral matolje til steking
2 ss tomatpuré
800 g hermetiske tomater , hakkede
6 dl vann
1 dl melk eller matfløte
1 1/2-2 ss kyllingfond eller 2 buljongterninger (se tips)
1/2 ts sukker (ca.)
1 ts tørket oregano
salt og pepper
pasta , ferdig kokt
basilikum eller andre friske urter
2-3 klyper chiliflak
extra virgin olivenolje
ostesmørbrød el.

SLIK GJØR DU

TOMATSUPPE MED EGG

Kok pasta etter anvisningen på pakken (eller bruk pastarester).

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha i tomatpureen og la det surre et par minutter, før du tilsetter tomater, vann, buljong/fond og melk/matfløte. Smak til med sukker, oregano, salt og pepper. La suppen koke i ca. 10 minutter.

Dersom du ønsker det kan du servere suppen som den er, eller så kan du kjøre den med en stavmikser/blender til du har en jevn suppe. Smak til med mer sukker eller krydder, om nødvendig. Ha i pasta (dersom pastaen er kald må du la suppen stå å trekke litt, slik at pastaen blir varm. Server suppen rykende varm, toppet med friske urter, chiliflak og gjerne litt av din beste olivenolje. Server gjerne ostesmørbrød som tilbehør, eller en skive godt brød.

Tomatsuppe

TIPS

  • Varier gjerne suppen med ulik topping, for eksempel hardkokt egg eller krutonger.
  • Bruk gjerne pastarester. Ferdig kokt pasta holder seg fint 2-3 dager i kjøleskap.
  • Hvis du vil lage en vegetarisk suppe, kan du bytte ut kyllingfond/buljong med grønnsaksfond/buljong.
  • Suppen kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Denne er bare nydelig! Lager denne (og Gulrotsuppe à la Kari) ukentlig. Takk for all matglede i hverdagen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste