Jeg har testet Wilfa Prostick, som er Wilfas nye stavmiksersett utviklet i Norge i samarbeid med Kokkelandslaget. Med kraftig motor og tre hastigheter, to mikserstaver, minihakker, dobbelvisp og to BPA-frie målebegre, har du det du trenger for å lage alt fra sauser og aioli - til smoothies og supper. Dette er en stavmikser med funksjoner og smarte egenskaper inspirert av proff-kjøkkenet, men tilpasset for hjemmebruk. Anbefales!
Jeg har bl.a. testet Wilfa Prostick stavmiksersettet på en tomat- og gulrotsuppe med basilikumpesto. Dersom du vil vite mer om Wilfa Prostick finner du mer info i oppskriften og avslutningsvis. Der finner du også en rabattkode (Trine15 innen 5.10.25).
Ingredienser
TOMATSUPPE
| 1 liten | rødløk , grovt hakket |
| 2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
| 1/2-1 | rød chili , grovt hakket |
| 2 ss | tomatpuré |
| 2-3 | gulrøtter , i skiver |
| 800 g | hermetiske tomater |
| 6-7 dl | grønnsakskraft eller kyllingkraft (utblandet fond/buljong) |
| 1 1/2 dl | matfløte eller kremfløte |
| sukker | |
| salt og kajennepepper |
BASILIKUMPESTO
| 2 never | frisk basilikum |
| 3 ss | parmesan , finrevet |
| 2 ss | pinjekjerner |
| 1 fedd | hvitløk , grovt hakket |
| 1 dl | extra virgin olivenolje (ca.) |
| 1-2 ts | sitronsaft |
| salt og pepper |
TOPPING
| krutonger | |
| 1 ss | pinjekjerner , ristet |
| frisk basilikum | |
| chiliflak |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

TOMATSUPPE
Skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Skjær gulrøttene i jevnstore ikke så tykke skiver, slik at de blir raskere gjennomkokt.
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ha i tomatpuréen, rør godt sammen og la det stå å surre ca. 1 minutt, tilsett deretter kraft, hermetiske tomater, gulrøtter og fløte, og rør godt sammen. La suppen koke til gulrøttene er møre og fine, etter 25-30 minutter. Rør av og til.

Kjør suppen glatt med stavmikseren. Jeg benyttet her den største mikserstaven. Den har en større åpning som gjør at maten trekkes mot kniven, noe som gir bedre miksing og mindre spruting, samt at du unngår at den suger seg fast i bunnen av gryta. Mikserstaven har også en plastfot som gjør at du kan benytte den i slippbeleggkjeler uten at den skrapes opp i bunnen. Stavmikseren har kraftig motor og tre hastigheter som gir deg full kontroll over miksingen. Denne suppen ble slett og fin med den høyeste hastigheten, og stavmikseren knuste alle ingrediensene til en silkemyk og jevn suppe, også gulrøttene som mange stavmiksere ikke alltid klarer å knuse. Wilfa Prostick har også en mindre mikserstav (med tilhørende målebeger) som er perfekt for små porsjoner og presisjonsarbeid, som sauser og emulsjoner som majones og aioli.
Juster eventuelt den ferdig miksede suppen med mer kraft eller fløte dersom den er litt tykk, og smak til med salt og kajennepepper.
BASILIKUMPESTO
Mens suppen koker kan du lage basilikumpestoen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. La dem avkjøles noe. Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med nypresset sitronsaft, salt og pepper.

Jeg brukte her minihakkeren til Wilfa. Den har knivene nært inntil bunnen, slik at man unngår at det ligger matrester igjen etter miksingen. Lokket har også et praktisk påfyllingshull som gjør det enkelt å spe på med oljen mens du mikser pestoen. Alle beholderene har for øvrig et praktisk lokk som også kan benyttes som sklisikring mens du mikser.

SERVERING
Server suppen rykende varm, toppet med basilikumpesto, krutonger, ristede pinjekjerner, en klype chiliflak og frisk basilikum. Velbekomme!

TILBUD TIL DEG – RABATTKODE
Les mer om Wilfa Prostick her. Ta gjerne også en titt på denne informative videoen som gir nærmere info om produktene. Wilfa Prostick er for tiden kun tilgjengelig via Wilfas nettbutikk. Bestill den HER med 15% rabatt med rabattkoden Trine15 innen 5.10.25.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Wilfa.