
Lyst på en smakfull, sunn og mettende tomatsuppe? Da bør du teste denne oppskriften, som i tillegg til deilige tomater blant annet inneholder gulrot, paprika og hvite bønner.
Suppen toppes av pangrattato, som er italienske sprø brødsmuler - også kalt fattigmannsparmesan. Pangrettato er en fin måte å få brukt opp gamle brødrester på og er også et supert vegansk alternativ til parmesan eller annen ost på supper, pasta og lignende.
Ingredienser
SUPPEN
1 | rødløk , i små terninger |
nøytral olje til steking | |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
1 ts | røkt paprika |
2-3 ss | tomatpuré |
3 | gulrøtter , i små biter |
1 | rød paprika , i små biter |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
7-8 dl | grønnsakkraft |
200-250 g | hvite bønner eller røde linser (ferdig kokt) |
1/2-1 ts | sukker |
salt og pepper | |
4 ss | rømme eller creme fraiche |
PANGRATTATO
1/2 dl | olivenolje (ca.) |
2-3 skiver | daggammelt brød , i små biter |
2 fedd | hvitløk , delt i to på langs |
2-3 klyper | flaksalt |
2 kvister | persille eller timian, finhakket |
1/4 | sitron , finrevet skall |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt. Finn frem en vid gryte og stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk og chili steke med det siste minuttet. Tilsett deretter røkt paprika og tomatpuré, og la det få surre med i et par minutter, før du tilsetter gulrøtter, paprika, hermetiske tomater, kraft og hvite bønner. La det koke uten lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 15 minutter.
Mens suppen koker lager du pangrattato. Riv eller skjær brødet i mindre biter. Del hvitløken i to, på langs. Stek brødsmulene og de halve hvitløksfeddene i olivenoljen, til brødet er gyllent og sprøtt. Rør av og til. Fjern hvitløksfeddene (og kast dem), spre brødsmulene utover på en tallerken for avkjøling, og strø over litt flaksalt. Rør deretter inn finhakket persille og sitronskall.
Kjør grønnsak- og bønneblandingen med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Gi deretter suppen et raskt oppkok og tilsett eventuelt litt mer grønnsakkraft (eller vann) dersom suppen er tykk. Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm, toppet med litt rømme og pangrettato som tilbehør.
Velbekomme!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Hei – du skriver 1 ts. Røkt paprika. Du mener paprikapulver??
Ja, det stemmer. Har presisert det nå.
Nydelig suppe! Toppingen som brakte med seg sitronsmaken satte en fin spiss på det hele!