Det går mot lysere og varmere tider, og da smaker det ekstra godt med en salat med asiatiske smaker. Som for eksempel denne fargerike og smakfulle salaten med rosa biff, en spicy chilisaus og crispy grønnsaker.

Ingredienser

BIFFEN

600-800 g ytrefilet av storfe
salt (litt)

SALATEN

blandet salat (for eksempel ruccula, frisèe eller lollo rosso)
6 reddiker , i tynne skiver
1/2 agurk , i tynne staver
1 rød paprika , i tynne strimler
1 neve sukkererter , delt i to på langs
1/2 rødløk , i tynne strimler
frisk koriander
2 ss sesamfrø , ristet

CHILISAUSEN

4 ss soyasaus
4 ss fishsauce (asiatisk)
4 ss limesaft
1 ss sukker
1 rød chili , finhakket

SLIK GJØR DU

Rør sammen ingrediensene til chilisausen, og la den gjerne stå å trekke litt slik at alle de gode smakene får satt seg. Rist sesamfrøene et par minutter i en tørr stekepanne og sett til side.

Krydre kjøttet med litt salt og stek det raskt i en blanding av olje og smør, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kjøttet i et ildfast fat og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kjøttet. Kjøttet etterstekes midt i ovnen ved 150 grader (over- og undervarme) til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 57 grader. Det tar 8-10 minutter. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.

Skjær opp grønnsakene som anvist og bland i en stor bolle, eller fordel dem på porsjonstallerkener. Fordel biffkjøttet over og ha chilisausen over salaten. Gi retten et dryss av frisk koriander og ristet sesamfrø og server umiddelbart.

TIPS

  • Salaten kan erstattes med wokede grønnsaker og eventuelt litt ris.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste