Jeg tyr ofte til panna cotta når vi skal ha gjester og det ikke er all verden med tid og overskudd til å tilbringe mye tid på kjøkkenet i forkant. Det er ikke bare fordi det er enkelt og raskt å tilberede, det er nemlig veldig godt også! Panna cotta kan varieres i det uendelige, for eksempel med nektarinsalat, limemarinerte blåbær og pasjonsfruktsaus.
Denne desserten serverte jeg da vi hadde koselig besøk av kompisen til Mathias med familie, som var invitert på pizza en lørdag ettermiddag. Oppskriften nedenfor er til 4 porsjoner, men kan fint justeres opp eller ned, alt etter hvor mange dere er til bords.
Finn frem;

Ingredienser

1 vaniljestang
1,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl kremfløte
2 ss sukker (ca.)
1,5 plater gelatin
150-200 g bringebær , frosne eller friske
1/2 appelsin , saften
sukker litt
mynte eventuelt litt, eller sitronmelisse
melis (å drysse over før servering)

SLIK GJØR DU

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på,  fløteblandingen må ikke koke! Tilsett yoghurt naturell og smak til med sukker. Yoghurten kan erstattes med H-melk eller fløte, om du heller ønsker det. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp uten at det koker. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene,  og rør de godt inn i fløteblandingen.

Ha fløteblandingen i 4 porsjonsformer eller glass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne over natten.

Lag bringebærsalaten ved å blande forsiktig sammen bringebær og nypresset appelsinjuice, og smak eventuelt til med litt sukker. La det trekke 15-20 minutter før servering.

Fordel bringebærsalaten på panna cottaen rett før servering. Pynt eventuelt med mynte eller sitronmelisse, og gi desserten et lett melisdryss før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lurer på om jeg kan lage pannna cotta i en stor skål eller form istedenfor porsjonsformer sånn som det står i alle oppskrifter? Tenker å lage et dessertbord med flere sorter desserter…

    1. Det går sikkert bra å lage panna cotta i en form, men da bør den stå over natten slik at du er sikker på at den stivner over det hele. Dersom du dobler/tredobler oppskriften er det mulig du bør ha i litt ekstra gelatin for å sikre at den stivner over det hele, men det er bare spekulasjoner fra min side… Jeg har ikke forsøkt det selv, har kun laget i porsjonsformer. På en dessertbuffet synes jeg ofte at det er stilig å sette frem et brett med panna cotta i små glass. Lykke til! 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste