Legg chilien på glass! Syltet chili smaker godt i salater, til grillmaten, på brødskiven og ellers hvis du ønsker det litt spicy.
Ingredienser
1-2 | rød chili , i skiver |
1 dl | vann |
1/2 dl | sukker |
1/4 dl | eddik (7%) |
SLIK GJØR DU
Skjær chilien i tynne. skiver og ha i et lite glass. Du avgjør selv om du vil ha med de små hvite chilifrøene eller ikke.
Kok opp vann, sukker og eddik. Når sukkeret er helt oppløst heller du laken over chilien. Avkjøles.
Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang. Syltet chili er holdbar i flere uker når den oppbevares (med lokk) i kjøleskapet.
Den samme syltelaken kan du også benytte til for eksempel rødløk, grønn chili, gulrøtter og andre grønnsaker du ønsker å sylte. Dersom du ønsker å oppbevare syltede grønnsaker over lengre tid må du benytte helt rene glass og være ekstra nøye med hygienen når du sylter, se tips her.
LYKKE TIL!