Da jeg kom over et flott eksemplar av Pak choy på butikken sist helg, tok det ikke lang tid før den lå i handlekurven sammen med hoi sin-saus og oystersauce. Pak choy er en kållignende grønnsak som ofte benyttes i det asiatiske kjøkken. Pak choyen fikk denne gangen selskap med svinefilet og de ovennevnte sausene, og ble en hyggelig gastronomisk opplevelse som frister til gjentagelse, om jeg skal få si det selv. Til to trenger du omtrent:
Ingredienser
400 g | svinefilet i medaljonger |
olivenolje | |
salt og sort pepper | |
smør til steking | |
1 | pak choy (ca 300 gram) |
1 | rød paprika , i strimler |
1/4 | rød chili , finhakket |
1-2 ts | ingefær , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1,5 dl | kyllingkraft |
3 ss | hoi sin saus |
1,5 ss | østerssaus |
1 ss | soyasaus |
1/2-1 | lime , saften |
koriander , finhakket | |
1 ss | sesamfrø , ristet i tørr panne |
ris , kokt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Del svinefileten opp i jevne medaljonger. Gni de inn i olivenolje, og krydre med salt og pepper. Medaljongene stekes i smør ca 2-3 minutter på hver side på ganske sterk varme, til de får en fin stekeskorpe på begge sider. La de surre et par minutter på svak varme på hver side, og la de deretter hvile ca 10 minutter.
Fres paprikastrimlene i litt olje på middels varme et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og hvitløk. La det surre med noen minutter, men pass på at det ikke tar farge. Ta pak choy bladene fra hverandre, skyll og skjær av den nederste delen av stilken. Ha kålbladene i stekepannen og la den surre med et par minutter. Tilsett kyllingkraften og rør rundt, sett på lokk, og la kålen trekke et par minutter. Smak til med hoi-sin saus, østerssaus, koriander og limesaft.
Server svinemedaljongene sammen med pak choy og sausen, med ris som tilbehør. Strø ristede sesamfrø over ved servering.
Enjoy!
Hei! I hvilken butikk fant du Pak Choi? Har lett og lett…
Jeg kjøpte Pak Choy på Meny i Lørenskog (Triaden). Ikke alltid så lett å få tak i. Prøv også på innvandrerforretninger, har ofte sett det der.
Hei Trine,
du har ikke tilfeldigvis en god oppskrift på grønnsaksmedaljonger? Har lett i både kokebøker og på nett, men jeg finner ingenting :/
Denne er fantastisk god.
Ser nydelig ut! Skal lage noe lignende i dag 🙂