Svinemedaljonger og pak choy med hoi sin-saus

Da jeg kom over et flott eksemplar av Pak choy på butikken sist helg, tok det ikke lang tid før den lå i handlekurven sammen med hoi sin-saus og oystersauce. Pak choy er en kållignende grønnsak som ofte benyttes i det asiatiske kjøkken. Pak choyen fikk denne gangen selskap med svinefilet og de ovennevnte sausene, og ble en hyggelig gastronomisk opplevelse som frister til gjentagelse, om jeg skal få si det selv. Til to trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 2
Annonse

Ingredienser

400 g svinefilet i medaljonger
olivenolje
salt og sort pepper
smør til steking
1 pak choy (ca 300 gram)
1 rød paprika , i strimler
1/4 rød chili , finhakket
1-2 ts ingefær , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1,5 dl kyllingkraft
3 ss hoi sin saus
1,5 ss østerssaus
1 ss soyasaus
1/2-1 lime , saften
koriander , finhakket
1 ss sesamfrø , ristet i tørr panne
ris , kokt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Del svinefileten opp i jevne medaljonger. Gni de inn i olivenolje, og krydre med salt og pepper. Medaljongene stekes i smør ca 2-3 minutter på hver side på ganske sterk varme, til de får en fin stekeskorpe på begge sider. La de surre et par minutter på svak varme på hver side, og la de deretter hvile ca 10 minutter.

Fres paprikastrimlene i litt olje på middels varme et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og hvitløk. La det surre med noen minutter, men pass på at det ikke tar farge. Ta pak choy bladene fra hverandre, skyll og skjær av den nederste delen av stilken. Ha kålbladene i stekepannen og la den surre med et par minutter. Tilsett kyllingkraften og rør rundt, sett på lokk, og la kålen trekke et par minutter. Smak til med hoi-sin saus, østerssaus, koriander og limesaft.

Server svinemedaljongene sammen med pak choy og sausen, med ris som tilbehør. Strø ristede sesamfrø over ved servering.

Enjoy!

    1. Jeg kjøpte Pak Choy på Meny i Lørenskog (Triaden). Ikke alltid så lett å få tak i. Prøv også på innvandrerforretninger, har ofte sett det der.

  1. Hei Trine,
    du har ikke tilfeldigvis en god oppskrift på grønnsaksmedaljonger? Har lett i både kokebøker og på nett, men jeg finner ingenting :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits