
Her er oppskrift nummer to fra matreisen til Beijing i fjor høst, hvor vi blant annet var på et kokkekurs på Hutong Cuisine Cooking School. Der laget vi Gang Bao Kylling, og denne deilige vegetarretten med kinakål ble servert som tilbehør.
Vi fikk først en demonstrasjon av hvordan man kan lage rettene, og deretter fikk vi lage retten selv, under kyndig veiledning. Prøv du også da vel, og finn frem (til en porsjon):
Ingredienser
250 g | kinakål , i store biter (ca.) |
3 fedd | hvitløk , i tynne skiver |
2 | tørkede chili , uten frø |
1 | vårløk , i biter (den hvite delen) |
1/4 ts | salt |
1 1/2 ts | sukker |
1 1/2 ts | lys kinesisk soyasaus |
1 1/2 ts | kinesisk mørk eddik |
1 1/3 ts | potetmel , til jevning |
2 ss | vann , til jevning |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som anvist.
Finn frem en stekepanne (eller wokpanne) og ha i ca. 2 ss nøytral olje. Når oljen er varm tilsetter du hvitløk, vårløk og lar det surre med på middels varme, til hvitløken er gyllenbrun i fargen. Tilsett deretter chilien og la den surre med til den er rødbrun i fargen.
Tilsett kinakålen, og la det surre litt til, før du tilsetter eddiken, salt, sukker og soyasaus. La det stå å surre til kinakålen begynner å bli myk. Rør sammen potetmel og vann og hell over grønnsakene. Rør det hele godt sammen og la det surre med i ca. ett minutt.
Serveres umiddelbart, gjerne som tilbehør til Gong Bao Kylling og kokt ris.
Du kan lese mer om matreisen til Beijing her og her.