Her er oppskrift nummer to fra matreisen til Beijing i fjor høst, hvor vi blant annet var på et kokkekurs på Hutong Cuisine Cooking School. Der laget vi Gang Bao Kylling, og denne deilige vegetarretten med kinakål ble servert som tilbehør.

Vi fikk først en demonstrasjon av hvordan man kan lage rettene, og deretter fikk vi lage retten selv, under kyndig veiledning. Prøv du også da vel, og finn frem (til en porsjon):

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g kinakål , i store biter (ca.)
3 fedd hvitløk , i tynne skiver
2 tørkede chili , uten frø
1 vårløk , i biter (den hvite delen)
1/4 ts salt
1 1/2 ts sukker
1 1/2 ts lys kinesisk soyasaus
1 1/2 ts kinesisk mørk eddik
1 1/3 ts potetmel , til jevning
2 ss vann , til jevning

SLIK GJØR DU

 

Stekt kinakål med chili

 

Skjær opp grønnsakene som anvist.

Stekt kinakål med chili

Finn frem en stekepanne (eller wokpanne) og ha i ca. 2 ss nøytral olje. Når oljen er varm tilsetter du hvitløk, vårløk og lar det surre med på middels varme, til hvitløken er gyllenbrun i fargen. Tilsett deretter chilien og la den surre med til den er rødbrun i fargen.

Stekt kinakål med chili

Tilsett kinakålen, og la det surre litt til, før du tilsetter eddiken, salt, sukker og soyasaus. La det stå å surre til kinakålen begynner å bli myk. Rør sammen potetmel og vann og hell over grønnsakene. Rør det hele godt sammen og la det surre med i ca. ett minutt.

Stekt kinakål med chili

Serveres umiddelbart, gjerne som tilbehør til Gong Bao Kylling og kokt ris.

Du kan lese mer om matreisen til Beijing her og her.

Skriv ut

Min Handleliste