I grønnsaksdisken er den norske squashen ekstra fristende om dagen, og det må en utnytte. Squash tilhører gresskarfamilien og er mager kost som passer godt sammen med andre godsaker. Om du tilsetter eple, løk, gulrøtter og en god kraft, blir det en velsmakende, mettende og ganske så sunn suppe. Du kan servere den vegetarisk, eller tilsette sprøstekt bacon eller spekeskinke, om du ønsker litt mer smak og "crunch".

Ingredienser

1 stor squash , i terninger (ca. 3 x 3 cm)
1 eple , i terninger
1-2 gulrøtter , i terninger
1 løk , i terninger
6 dl kyllingkraft (eventuelt grønnsaksbuljong)
3-4 ss creme fraiche
salt og pepper
tabasco (smak til)
litt mynte og persille (kan sløyfes)
4 skiver spekeskinke (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skrell alle grønnsakene og skjær de i små terninger. Kok grønnsakene møre i kyllingkraften, det tar ca 10 minutter. Tilsett creme fraiche (eller matfløte) og kjør blandingen i en foodprosessor eller bruk stavmikser, til du får en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og tabasco. Har du friske krydderurter, slik som mynte og/eller persille, kan du også smake til med det.

Suppen kan fint nytes slik den er. Jeg valgte imidlertid å servere sprøstekt spekeskinke som garnityr. Du kan sprøsteke spekeskinken i litt olje eller smør, og la den renne av på litt kjøkkenpapir før du benytter det som garnityr i suppen.

Server gjerne med godt brød til, for eksempel eltefri foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg er veldig glad i suppe og denne så herlig ut – kommer garantert til å prøve den ut og antageligvis med bacon eller spekeskinke i….det er noe spesielt med det litt salte og sprø i en ellers fløyelsmyk suppe……

  2. Lagde denne til middag i går! Kjempegod! Byttet ut spekeskinke med Chorizo og brukte løpestikke som urt, siden det var det jeg hadde for hånden:)

  3. Mmmmh, den så god ut! 🙂 Det er enkelt å gjøre den melkefri, også, ved å tilsette soyafløte eller “sour supreme” – for oss melkeallergikere. 🙂

    Jeg er glad for at jeg kom over bloggen din, ved å søke etter hjemmelagde lomper. 🙂 Jeg er også matglad, og en (hovedsaklig) fotoblogger og så er jeg en jusstudent. 😉

    P.s: en plugin for å abonnere på kommentarer, hadde vært supert! Si ifra hvis du ønsker tips, i så måte!

  4. Jeg lagde denne til middag i går og syntes den ble kjempegod! Jeg brukte bacon i går, men i dag hadde jeg pepperoni oppi, begge fungerte bra! Denne skal lages flere ganger framover i høsttida 🙂

  5. Nå har vi fått ny favorittsuppe her i heimen 🙂 Hadde bacon som garnityr. Posesuppe har vi ikke brukt siden vi oppdaget bloggen din!

  6. Denne suppen lagde jeg i dag, og har akkurat hatt en fantastisk lunsj 🙂
    Gleder meg til å servere den til middag til resten av familien!

  7. Fantastisk god suppe! Jeg var litt raus med tabasco`n, men liker det når det sitrer litt på tungen i etterkant.

  8. Tusen takk for en fantastisk oppskrift 🙂 det passet perfekt å starte uken med denne velsmakende suppen.

  9. Veldig god suppe, har testet den både med bacon og spekeskinke. Bugner av squash i kjøkkenhagen nå, så lurer på om suppen egner seg for frysing? Potetsuppe egner seg ikke til oppbevaring i fryseren, men vet ikke hvordan det er med squashsuppe…..

  10. Sitter nå å venter på at denne suppa skal bli ferdig (lukter kjempegodt). Alle grønnsakene er dyrket i egen hage, så vi har jobbet iherdig med ingrediensene. Da smaker den nok ekstra godt :-)!
    Takk for en flott matblogg 😉

  11. Dette var en veldig god suppe. Jeg brukte 1 chili i suppa . Og bacon, ristet brød m hvitløk var også godt til 🙂

  12. Denne suppen var så god. Mamma og nevøen er ikke fan av squash og var meget skeptiske når de hørte “squashsuppe”. Serverte det derfor som forrett med eltefritt tomatbrød. De ble så positivt overrasket. Nevøen sa at det var en av de bedre suppene han har spist og tok med seg resten hjem til dagen etter 🙂

Leave a Reply to Renate Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste