Pasta er en hverdagsfavoritt hjemme hos oss, spesielt når det skal gå litt fort. Kombinasjonen pasta, squash og spinat - toppet med ristede pinjekjerner er nydelig. Prøv den du også!
Ingredienser
350 g | spagetti |
1 stor | squash , i strimler |
200 g | spinat |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
3 ss | nøytral olje til steking |
2 1/2 dl | kremfløte eller matfløte |
salt | |
nykvernet sort pepper | |
1 neve | pinjekjerner , ristet |
50 g | parmesan , finrevet |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Bruk en spiralizer og lag lange strimler av squashen. Dersom du ikke har spiralizer kan du bruke en ostehøvel på langs og skjære skivene i strimler.
Stek squashstrimler, spinat og hvitløk i nøytral olje et par minutter, til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløte og gi det en forsiktig oppkok. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Hell vannet av spagettien og vend den forsiktig sammen med grønnsaksblandingen.
Gi retten et dryss med finrevet parmesan, ristede pinjekjerner og nykvernet sort pepper, og nyt umiddelbart.
Alle pastarettene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til mindre matsvinn!
Ser deilig ut! Savner en oppskrift på for eksempel tunfisk og pasta, med en liten Trine-vri!
Denne var helt nydelig! Og veldig lett ålage.
Fint med retter uten kjøtt.
Therese
Enkel og veldig gode milde smaker!
Veldig veldig god pastarett ! 🙂 takk
La til en god dose champignon – veeeldig god middag! Takk for oppskrift.
Jeg lagde denne til middag i dag, sausen ble som suppe. Ellers var det gode smaker.
Kjempegod. Jeg stekte litt småhakket bacon til. Veldig godt.