En glad laks blir enda gladere om den får selskap med en deilig soyamarinade og spinatsalat. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Laks & marinade

700 g laks , i porsjonsbiter
nøytal olje til steking
0,75 dl soyasaus
1/4 rød chili , finhakket
1 ts ingefær , revet
1 fedd hvitløk , finhakket
limesaft
flytende honning (eller sukker)
1 ss sesamfrø

Spinatsalat & ris

250 g frisk spinat
2 ss smør
4-6 vårløk , i skiver
salt og pepper
ris (gjerne villris eller fullkornsris)

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart. Bland sammen ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem med lime og honning, til du får en fin balanse mellom det søte og syrlige.

Stek laksen i litt nøytral olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca. 2 minutter på hver side. Hell soyamarinaden over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i ca. 2 minutter. Ta opp fisken og ha den på et serveringsfat eller på tallerknene og hell soyamarinaden over.

Rett før servering freser du spinat og vårløk raskt i litt smør, til spinaten såvidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Serveres umiddelbart, sammen med laks, soyamarinaden og nykokt ris.

Kjapt, enkelt og veldig godt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine. Jeg fant nylig bloggen din og det ser ut som du har masse gode oppskrifter! Den første ble prøvet ut i dag etter jeg mottok » dagens oppskrift» på Soyamarinert laks. Den skled ned på høikant og fikk mange komplimenter fra mann og barn:) Deilig å få litt inspirasjon til nye retter når man er i full jobb og tiden er knapp i hverdagen.

 2. Dette var veldig gode kombinasjoner 🙂
  Har du noen favoritt blandt soyasaus? Jeg hadde bare Kikkoman og den synes jeg er litt salt.

 3. dette er herved favoritt lakse oppskriften, ble kjempe godt! savner noe annet tilbehør til da, jeg prøvde meg med ovnstekte bønner, cherrytomater og oliven , det var og godt! brukte også søt soyasaus ketsjomanis eller hva det heter i oppskriften..mmm! takk for godt middagstips, som vil garantert bli brukt igjen og igjen 😉

 4. Hi Trine! i just wanted to say to I love your blog, I use almost it every week and it is so inspiring! I made already couple of dishes and i absolutely loved it. No our everyday become more fun thanks to you!

 5. Prøvde soyasausmarinaden til laksemiddagen i dag og det var utrolig godt! Kommer til å titte innom her jevnt og trutt fremover;)

 6. Mmm, denne oppskriften er blitt en favoritt hos meg og samboeren:) tusen takk Trine for at du gir så mye inspirasjon og matglede til oss!

 7. Må bare få sagt at dette er virkelig noe av det beste jeg har smakt!!! Fantastisk godt – anbefales på det sterkeste!!

 8. Hei!
  Takk for super matinspirasjon og gode oppskrifter. Laget denne laksevarianten til middag i går, men jeg byttet ut spinaten med mango- og avokadosalsa. En nydelig kombinasjon! Må prøves 🙂

 9. Hei!

  Denne oppskriften var superlekker! Praktisk, rask, sunn og med enkle ingredienser som man vanligvis har hjemme.

  Jeg brukte «Kikkoman med mindre salt» (grønn topp på flasken). Det ble kjempebra!

  Dine oppskrifter er så inspirerende, at jeg gleder meg massen til å komme hjem og prøve nye gode og spennende oppskrifter!

  Tusen takk for din utrolig flotte blogg!!! 🙂

 10. Takk for god inspirasjon og et godt måltid i påsken! Veldig enkel oppskrift, lett å følge. 🙂 skal også prøve meg på lasagnen din i påskedagene. Gleder meg allerede! 🙂

 11. Hei Trine!

  Ville bare takke for en fantastisk inspirasjonsblogg som jeg har tatt i bruk til både kaker, pastaretter, tacokrydder og nå denne lakseoppskriften. Jeg serverte den med mango – og avokadosalsaen din og ris med spinat. Det blir en gjenganger!

  Mvh Torill

 12. Denne retten hadde vi som tidleg laurdagsmiddag i dag, og det smakte utruleg godt! Rett og slett beste laksemiddag eg har hatt! Vi hadde ikkje spinat i kjøleskapet, men eg ga små gulrotstavar eit raskt oppkok og serverte til i staden, fungerte bra det og. 🙂

  Tusen takk for inspirasjonen!

  …og boka di er stadig på kjøkkenbenken min. 😉

  God helg!

 13. Hei Trine 🙂 Fantastisk oppskrift som blir brukt gang på gang. Vi lager den såpass ofte at jeg ville høre om du tror det er noe problem å lage en stor sats av soyasausen og oppbevare den i kjøleskapet? Hvor lenge tror du at den kan holde seg?

 14. Hei Trine. Kan jeg ovnsbakte laksen istedenfor å steke den i panna? Takk for flotte oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste