Endelig er jeg i gang med nye bloggoppskrifter etter en lang og deilig sommerferie! Det ble virkelig en pangstart etter ferien, hvor alt skjedde på en gang: lansering av Trines mat 2, innspilling av nye YouTube-filmer, intervjuer, diverse avgjørelser knyttet til oppussing av og kjøkkeninnredning til det nye matverkstedet, skolestart for junior - og midt oppi dette gikk vi hen og kjøpte oss ny hytte. Da ble det smått med tid til å eksperimentere med nye retter, og i alle fall ikke tid til å notere og fotografere underveis. Men, på selveste lanseringsdagen så var det rett og slett en ledig ettermiddag, og da kunne jeg gjøre det som jeg lenge har savnet, nemlig å pusle på kjøkkenet, smake, notere, fotografere og nyte. Valget falt på en enkel lakserett med soyasaus, og med en frisk agurk- og eplesalat til. Da maten var klar til å nytes, så unnet vi oss et glass hvitvin til, for å feire at Trines mat 2 endelig var på plass i butikkhyllene. Prøv denne smakfulle lakseretten du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SOYAMARINERT LAKS & RIS

600-700 g laksefilet , i porsjonsstykker
1 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1-2 ts flytende honning
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , revet
1/2 rød chili (eller mer), finhakket
1/2 lime , revet skall og saft
villris (eller annen ris)

AGURK- OG EPLESALAT

1 agurk , i tynne strimler
1 grønt eple , i tynne staver
2 vårløk , i tynne strimler
2-3 reddiker , i tynne skiver
1 dl matyoghurt/yoghurt naturell (ca.)
1 ss god olivenolje
1/4-1/2 lime , saften
salt og pepper
1 ts sorte sesamfrø (kan sløyfes)
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Fordel laksestykkene i en smurt ildfast form. Rør sammen ingrediensene til soyasausen, og smak til med chili og limesaft. Fordel soyasausen over laksestykkene. Stekes ved 175 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter. Laksen skal fortsatt ha en «rosa» kjerne.

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Mens laksen koser seg i ovnen lager du salaten. Del agurken i to, bruk en teskje og skrap ut den bløte kjernen i midten. Skjær opp agurken i tynne strimler og ha dem i en liten salatbolle eller lignende. Skjær også opp de øvrige ingrediensene som angitt og ha dem i bollen. Rør sammen yoghurt og olivenolje, og smak til med lime, salt og pepper. Vend dressingen forsiktig inn i salaten og strø gjerne litt sorte sesamfrø og noen blader frisk koriander over salaten til slutt.

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Server laksen sammen med salaten og risen. Ha gjerne soyasausen i en liten skål ved siden av, drypp over laksen – og nyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nydeleg godt!! ☺️ Tusen takk for alle fantastiske oppskrifter! Eg brukar nesten berre dine no – eg er heilfrelst ?

 2. Vi har begynt å prøve flere av rettene i ukemenyene i det siste, og i dag sto denne for tur. Vi manglet dessverre sesamolje, vårløk og skulle gjerne hatt litt mer lime….men til tross for dette ble det veldig god mat!
  Ser det er spurt om man kan bruke annen olje over, og jeg kan bekrefte at det går helt fint uten(!) Sjeldent at vi gjør nøyaktig som det står… Ettåringen spiste alt med stor apetitt, og treåringen vil helst skrape av alt i soyasausen (hvitløk, chili, mm.), men spiste deretter alt. Takk for forslaget!

 3. Kan også bytte ut agurken i salaten med vanlig hodekål, ca en kvart ut fra denne oppskrifta – kjempegodt for oss som er glad i rå kål! ??

 4. «Jeg vil ha sånn på bursdagen min!» sier mamma entusiastisk idet hun hun skraper tallerkenen sin for den siste laksebiten.

  Dette var så sinnssykt godt, Trine! En lakserett med skikkelig preg av sushi og med en supergod og lett salat ved siden av! Kan det bli bedre!? 🙂

 5. Prøvde denne til middag i dag. Byttet ut agurk og eplesalaten med wokede grønnsaker. Det var knall godt og kommer til å bli en klassiker her i huset. Tusen takk for oppskrift ?

 6. Vi er ikke spesielt begeistret for oppdrettslaks. Så jeg bytta ut laksen med lysing. Det fungerte veldig bra.

 7. Utrolige smaker – dette er en av mine favoritter. Takk for spennende og gode oppskrifter

 8. Nam nam.. Usikker på om denne sklulle bli for sterk for noen etter å ha smakt på den deilige soya-marinaden. Men neida. Helt perfekt. 13-åringen sa det minte om sushi, så han gliste. Motvillig smakte han også på salaten – og den falt også i smak. Dette skal vi ha igjen!!

 9. Fortsatt i bruk i 2020 bade med laks og kylling sommermat én strålende dag i april ☀️☀️☀️

 10. Super fiskemiddag. Denne bruker vi ofte. Kun en liten kommentar; vi lærte på BA53(i Oslo)- bruk 160 grader på ovnen og 53 grader på fisken.Bruk termometer

  Sluttproduktet da er helt suverent.

 11. For en nydelig rett! Kommentaren fra tenåringene var: «kan vi ha dette igjen?»
  Elsket salaten. Helt topp.

  1. Det er bilde av koriander, som det står i oppskriften. 😉 Men, du kan selvsagt benytte basilikum eller andre urter etter smak, eller droppe det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste